FOTO| Veteranul de război Gheorghe Stremțan, sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 de ani: „Frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”, spunea acesta despre anii războiului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Veteranul de război Gheorghe Stremțan din satul Colibi, comuna Ohaba a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 ani.

„Rareori putem să participăm la asa evenimente si acum vedem pe viu un om care a trăit 101 de ani, Domnul Stremțan Gheorghe din localitatea Colibi Comuna Ohaba. Cu prilejul împlinirii venerabilei vârste, vă adresăm doriri de sănătate, pace şi bucurii de la Dumnezeu. Doamne ajută!”, a scris primarul comunei Ohaba pe facebook.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Veteranul de război Gheorghe Stremțan s-a născut la 17 septembrie 1919 în satul Colibi, județul Alba. A luptat pe frontul de Est ca fochist pe trenurile ce asigurau logistică armatei române iar în luptele pentru eliberarea Bucureștiului a salvat alături de alți camarazi mulți oameni care fugeau din capitală.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Despre anii dureroși ai războiului, veteranul Gheorghe Stremțan a spus doar atât: „frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”. În prezent familia sa numără peste 70 de membri de la copii, nurori, nepoți, strănepoți și stră-strănepoți.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419