Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Stremțan, sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 de ani: „Frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”, spunea acesta despre anii războiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veteranul de război Gheorghe Stremțan din satul Colibi, comuna Ohaba a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 101 ani.

„Rareori putem să participăm la asa evenimente si acum vedem pe viu un om care a trăit 101 de ani, Domnul Stremțan Gheorghe din localitatea Colibi Comuna Ohaba. Cu prilejul împlinirii venerabilei vârste, vă adresăm doriri de sănătate, pace şi bucurii de la Dumnezeu. Doamne ajută!”, a scris primarul comunei Ohaba pe facebook.

Veteranul de război Gheorghe Stremțan s-a născut la 17 septembrie 1919 în satul Colibi, județul Alba. A luptat pe frontul de Est ca fochist pe trenurile ce asigurau logistică armatei române iar în luptele pentru eliberarea Bucureștiului a salvat alături de alți camarazi mulți oameni care fugeau din capitală.

Despre anii dureroși ai războiului, veteranul Gheorghe Stremțan a spus doar atât: „frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”. În prezent familia sa numără peste 70 de membri de la copii, nurori, nepoți, strănepoți și stră-strănepoți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea