Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Gergely Kovács, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, confirmat pozitiv cu COVID-19. Este internat în spital pentru a fi tratat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia, Gergely Kovács a fost internat în spital din motivul infecţiei cu coronavirus, după ce în ultimele zile avea semne de răceală, după care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a comunicat miercuri Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia.

Potrivit comunicatului publicat pe portalul catolic transilvănean Romkat.ro, arhiepiscopul a fost internat în data de 8 septembrie, în stare de indispoziţie. Starea sănătăţii sale a început să se deterioreze după 29 august, când, la Şumuleu-Ciuc, a fost sfinţit episcopul auxiliar al Arhidiecezei de Alba Iulia, László Kerekes, numit de Papa Francisc în cursul anului curent.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Comunicatul precizează că arhiepiscopul a dat semne de răceală la început, de aceea l-a contactat imediat pe medicul de familie. Până ieri seara a stat izolat în camera lui, ca să nu pună în pericol sănătatea celor care trăiesc sau lucrează în anturajul său.

Tratamentul răcelii nu a adus rezultatul aşteptat, a rămas febra ridicată, tusea seacă, durerea de cap şi indispoziţia, iar în cursul zilei de ieri rezultatul testului de coronavirus al arhiepiscopului a ieşit pozitiv. Potrivit comunicatului, arhiepiscopul a cerut enoriaşilor să se roage pentru el şi să aibă grijă de sănătatea lor şi a celor din jur.

Gergely Kovács, în vârstă de 52 de ani, a fost numit anul trecut de papa Francisc în scaunul arhiepiscopal de la Alba Iulia, ca succesor al arhiepiscopului emerit György Jakubinyi. Noul arhiepiscop a fost consacrat şi înscăunat la sfârşitul lunii februarie.

Sursa: hirado.hu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea