Comunicat de presă: Florin Roman, liderul deputaților PNL: Din cauza unei legi a PSD, Cugirul nu mai poate intra în posesia clădirilor abandonate de UMC
În ultimele zile problemele Cugirului sunt „la mare căutare” în rândul politicienilor locali, pe agenda cărora au devenit brusc o prioritate. Inclusiv cei care au avut în mâinile lor puterea de a rezolva o parte dintre acestea se comportă aşa cum zice o vorbă românească „nici usturoi nu au mâncat, nici gura nu le miroase”. Ne referim la oamenii importaţi ai PSD Cugir care „au început să vadă” toate problemele cetăţenilor oraşului Cugir, uitând că ani de zile s-au aflat nu doar în Consiliul Local, ci şi la conducerea unor societăţi importante, cum ar fi fabricile din oraş.
Ne întrebăm spre exemplu, oare imobilele dărăpănate, devenite un pericol public, aflate în administrarea specială a uzinei nu au fost „văzute” de către Mircea Augustin Trifan, fost director succesiv al celor două fabrici? În ce măsură a sprijinit eforturile administraţiei locale (pe care apropo, doreşte să o conducă) de a le prelua şi a le transforma în obiective utile şi necesare comunităţii locale, cum ar fi blocuri sociale, cămine de batrâni și baze de agrement pentru tineri?
În virtutea ataşamentului față de cugireni, pe care-l manifestă zilele acestea, candidatul de primar al PSD ar trebui să le spună oamenilor cum partidul din care face parte a anulat orice şansă ca aceste clădiri să poată fi salvate. Legea privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, iniţiată şi votată în Parlament de către PSD şi susţinătorii săi, conţine o prevedere aberantă care interzice vânzările de active din cadrul societăților care au capital de stat. PNL a atacat fără succes actul legislativ la CCR, pe motive de neconstituționalitate.
În acest context şi ţinând cont de interesul dezvoltat brusc pentru problemele cugirenilor, considerăm că PSD Cugir ar trebui să le explice de ce vor fi nevoiţi să asiste în continuare la degradarea iremediabilă a celor 10 active sociale a UMC. Stadionul Parc, Căminele nefamiliști, Blocurile1 Mai și Nr. 5, Cabana Prislop, Complexul „Mistreţul” şi fosta Spălătorie și baie publică vor continua să se dărâme zi după zi, sub ochii neputincioşi ai comunităţii locale din munca căreia au fost ridicate. Şi atunci, unde este repectul PSD pentru cugireni? Unde a fost interesul domnului Mircea Augustin Trifan atunci când, devenit director al fabricii, a oprit toate demersurile făcute de fosta conducere liberală pentru a preda catre primarieaceste active sociale.
Atât domnia sa, cât şi PSD ar trebui să dea o explicație pentru anii în care ar fi putut să scape oraşul de imagineadezolantă a imobilelor degradate, fiind la conducerea uzinei şi la guvernarea ţării, cu miniştrii ai Economiei şi ai Apărării în plin exerciţiu. Să explice de ce în locul acestoranu avem şi nu vom mai putea avea un cămin de bătrăni, locuinţe pentru tineri, centre sociale şi de agrement. Vă asigurăm că nu ar fi fost un lucru dificil, PSD nu ar fi trebuit să „inventeze roata”, ci ar fi trebuit să urmeze modelul liberal, după care au fost predate primariei stadionul vechi, devenit acum Arena Cugir și Clubul Muncitoresc, transformat în Centru Cultural.
PNL a dovedit că SE POATE, că activele sociale abandonate care nu folosesc activităţii de producţie a uzinei, pot fi redate comunităţii locale în interesul ei şi în folosinţă publică.
Florin Roman – Deputat PNL
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Laboratoarele din cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj vor fi dotate cu echipamente TIC. Valoarea investiției
Laboratoarele din cadrul Liceului Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj vor fi dotate cu echipamente TIC. Valoarea investiției Administrația Municipiului Blaj a lansat în 28 noiembrie 2024 licitația în SEAP pentru poriectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Blaj”. Citește și: Contractul de peste 10 milioane de lei […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum 20 de ore
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
27 noiembrie: S-a născut prozatorul Liviu Rebreanu, considerat de criticul George Călinescu drept „creator al romanului românesc modern”
-
Ştirea zileiacum o zi
Program 1 Decembrie 2024, Ziua Națională la Alba Iulia: Paradă militară, focuri de artificii și concerte
-
Ştirea zileiacum 5 zile
ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 24 noiembrie 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS
-
Actualitateacum 4 zile
Cine este Călin Georgescu, SURPRIZA alegerilor prezidențiale din 2024, turul I, candidatul anti-sistem?