Rămâi conectat

Actualitate

Doar 1 din 25 de români a dezvoltat anticorpi la COVID-19. Nelu Tătaru: „Ca să putem limita efectele pandemiei ar trebui să avem 50-60% din populaţie care să fi trecut prin boală”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcțiile de Sănătate Publică, împreună cu Institutul Național de Sănătate Publică, în urma datelor analizate, au arătat că aproximativ 4% din populația țării are imunitate la COVID-19. Analizele a aproximativ 8000 de români au fost analizare de cele două instituții.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, pentru sursa citată, că media europeană la imunizarea COVID-19 este de 5-6%, iar noi avem o imunizare mică în acest moment ca procent. Practic, doar unul din 25 de români a dezvoltat anticorpi la COVID-19.

„Ca să putem limita efectele pandemiei ar trebui să avem 50-60% din populaţie care să fi trecut prin boală”, mai spune ministrul Sănătăţii.

În prima etapă, au fost analizate serurile provenite de la 4.000 de persoane, iar în cea de-a doua etapă a studiului național, au fost recoltate probe de la aproape 13.000 de persoane.

Nelu Tătatu a precizat că Ministerul Sănătății are nevoie de aproximativ 178 de milioane de euro numai pentru testări în următoarele 5 luni, iar banii ar putea fi obţinuţi de la Comisia Europeană.

În acest moment, România efectuează peste 20.000 de teste zilnic pentru COVID-19.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Temperaturi de 0 grade Celsius la începutul toamnei: Cum va fi vremea până în 30 septembrie. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni

Bera Larisa

Publicat

în

Temperaturi de 0 grade Celsius la începutul toamnei: Cum va fi vremea până în 30 septembrie. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 4 săptămâni Iarna își face simțită prezența încă de la începutul toamnei. Temperaturile au scăzut simțitor la Miercurea Ciuc, sâmbătă noaptea, fiind înregistrată cea mai mică valoarea din această toamnă, respectiv 1 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea