Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cugirul vrea sa obțină proprietatea drumului Râul Mare-Șurianu care leagă orașul cu domeniul Schiabil Șurianu. Adrian Teban: „Drumul are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația publică locală din Cugir este hotărâtă să obțină proprietatea pentru drumul forestier Râul Mare-Şurianu, care se află în prezent în domeniul public al statului și în administrarea RNP-Romsilva.

Potrivit primarului Adrian Teban, preluarea de către orașul Cugir a drumului care face legătura cu domeniul Schiabil Şurianu ar permite administrației să dezvolte infrastructura montană, esențială turismului: „Putem vorbi despre dezvoltarea tursitică și economică a zonei de munte, doar în măsura în care reușim să accesibilizăm căile de acces. Drumul Râul Mare-Cugir are nevoie de investiții, însă le putem realiza doar dacă devenim proprietari asupra lui și a terenului aferent. În momentul de față, doar 6,6 Km se află în proprietatea publică a oraşului Cugir.”

Inițiativa edilului a primit undă verde din partea Consiliului Local care a aprobat astăzi în şedinţă publică extraordinară un proiect de hotărâre prin care își dă acceptul cu privire la solicitarea care urmează a fi realizată. Trebuie precizat că demersul conducerii primăriei vine ca urmare a oportunității oferite de recentele modificări legislative (Legii nr. 65/2019,Ordinul nr. 1019/2019 ) care permit trecerea unor astfel de obiective din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unităţilor administrativ-teritoriale şi în administrarea consiliilor locale.

Dezvoltarea zonei montane este un obiectiv al administrației locale care, anul trecut, prin HCL Nr. 103 a decis să propună declararea Cugirul ca staţiune turistică de interes naţional, în vederea promovării Munţilor Şurianu. În spiritul aceleași idei, împreună cu celelalte primării din jur, a fost înființată Asociația „Munții Surianu”, al cărei scop este acela de a pregăti proiecte cu finanțare europeană în exercițiul financiar 2021-2027.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea