Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă Florin Roman, liderul deputaților PNL: Am inițiat o lege pentru oprirea risipei alimentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camera Deputatilor a adoptat în calitate de for decizional, o lege al cărui inițiator sunt, alături de alți colegi, care modifică Legea risipei alimentare.

Aplicarea în forma inițială a legii, ce presupunea donarea alimentelor și produselor ce se apropiau de termenul minim de valabilitate și care erau aruncate, s-a dovedit a fi greoaie în aplicare. În acest fel, alimentele și produsele agricole nu ajungeau la persoane nevoiașe cum își dorea legea.

Noile modificări sunt importante, întrucât, de la promulgare, pentru acest tip de alimente, comercianții nu vor mai plăti TVA. În plus, dispar contractele birocratice, care trebuiau parafate la notar, pentru donație, și care descurajau și donatorul și beneficiarul.

Acum nu mai e nevoie de un act notarial ci de un simplu contract, în care autoritățile sanitar-veterinare veghează în continuare la calitatea alimentelor donate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Gabriel Pleșa este, OFICIAL, candiatul PNL la Primăria Alba Iulia. Lista de consilieri propusă pentru consiliul local

Unirea Ziarul

Publicat

în

Gabriel Pleșa este, OFICIAL, candiatul PNL la Primăria Alba Iulia. Lista de consilieri propusă pentru consiliul local PNL Alba Iulia a depus doarele pentru candidatura la Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, potrivit unei postări pe facebook a primarului Gabriel Pleșa: ”Alba Iulia are cu cine! Pentru Primărie, pentru Consiliul Local, PNL are ECHIPĂ! Alături […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea