Rămâi conectat

Ştirea zilei

Amenzi URIAȘE la Spitalul din Sebeș, unde a fost descoperit un focar de COVID-19, ca urmare a identificării unor nereguli. Ce deficiențe au fost constatate și ce măsuri a luat DSP Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică Alba a transmis că unitatea medicală unde a fost descoperit focarul de COVID-19, a fost sancționat contravențional cu 30.000 de lei ca urmare a identificării unor nereguli, iar în plus au fost date 3 amenzi pe persoană fizică, două în valoare de 10.000 fiecare și una în valoare de 2.400 lei.

„Ca urmare a controlului igienico- sanitar din data de 23.05.2020 efectuat de inspectorii DSP Alba la o unitate sanitara din județ , urmare a depistarii unui numar total de 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV -2 , s-au aplicat un numar de 4 sanctiuni contravenționale în valoare totala de 52.400 lei pentru deficientele constatate, dupa cum urmeaza :

– 1 amenda pe persoană juridica in valoare de 30.000 lei conf. HG 857/ 2011 art. 30 lit h

-2 amenzi persoană fizică in valoare de 10.000 lei FIECARE conf. HG 857/2011 art. 30 lit i

– 1 amenda persoana fizica in valoare de 2.400 lei conf. HG 857/2011 art. 31 lit. a.

CITEȘTE ȘI: Posibil FOCAR de COVID-19 la o unitate medicală din județul Alba

Totodata s-a interzis functionarea secției de interne – cardiologie – compartiment izolare pentru o perioada de 48 de ore pentru efectuarea operatiunilor de dezinfectie terminala si dezinsectie, si se va continua testarea tuturor pacienților aflati in spital si a personalului angajat.

Deficientele constatate în urma controlului se refera la nerespectarea circuitelor funcționale pentru COVID19, a spatiilor de echipare, dezechipare și decontaminare a personalului, colectare și depozitare necorespunzătoare a deșeurilor medicale precum și nerespectarea procedurilor generale de curățenie și dezinfecție în unitatea sanitara. Menționăm ca deficientele constatate se refera la camera de garda și secția interne-cardiologie”, au transmis reprezentanții DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a decedat la 76 de Ani pe patul de spital. S-a luptat cu o tumoră pe creier

Bera Larisa

Publicat

în

Nicu Covaci, fondatorul trupei Phoenix, a decedat la 76 de Ani pe patul de spital. S-a luptat cu o tumoră pe creier Liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci (76 de ani), a murit pe patul de spital. El era internat de aproape o lună de zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea