Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Codruța Kovesi a câștigat la CEDO procesul prin care a contestat decizia de revocare de la șefia DNA: Decizia CCR – abuzivă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) i-a dat câștig de cauză Laurei Codruța Kovesi în urma plângerii depuse de fosta șefă a DNA și a decis marți că România a încălcat drepturile omului în cazul demiterii fostei șefe DNA.

Potrivit minutei instanței europene, judecătorii au constatat că lui Kovesi i-au fost încălcate dreptul la un proces echitabil și dreptul la liberă exprimare.

Actualul procuror șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a reclamat că atunci când a fost demisă din funcția de procuror-șef DNA, pe 9 iulie 2018, prin decretul președintelui Klaus Iohannis în urma unei decizii a Curții Constituționale, i s-au încălcat două drepturi fundamentale.

Dreptul la un proces echitabil – nu a avut acces la o instanță să-și apere drepturile cu privire la revocarea disciplinară din funcția de procuror șef DNA.

Dreptul la liberă exprimare – demiterea sa, în baza unei evaluări a fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, a fost făcută după ce s-a exprimat public în calitate de șef la DNA pe mai multe reforme legislative care afectau sistemul judiciar. Era vorba de modificările legislative privind amnistia/grațierea, Codurile Penale și Legile Justiției.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea