Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Uzina din Cugir va avea o linie modernă pentru cartușe pe standardul NATO. Virgil Popescu: ,,Industria de apărare a României se va relansa şi își va aduce aportul la Produsul Intern Brut”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarant recent că industria de apărare românescă se va relansa și își va adduce aportul la Produsul Intern Brut (potrivit Mediafax).

„Eu sunt foarte optimist că şi industria de apărare românească se va relansa şi îşi va aduce aportul la Produsul Intern Brut al României. Mai mult, am încercat să şi ieşim pe piaţă. Directorul Romarm a fost în Egipt şi a venit cu un memorandum semnat. Sunt foarte interesaţi, şi o să merg şi eu acolo să discut cu omologul meu, să colaborăm şi să vindem în Egipt, care a fost o piaţă tradiţională a României. Vorbim de pistolul Sauer, de muniţie, vorbim de mai multe lucruri”, a spus Popescu.

El a subliniat că este o mare problemă fabricarea de pulberi în România, deoarece importăm pulbere din Serbia şi orice ţară serioasă din Uniunea Europeană şi din NATO trebuie să aibă şi să poată produce propria pulbere. Acesta a mai afirmat că ministerul a dat bani pentru majorarea de capital de la uzina Sadu, unde a fost luată o linie modernă de producţie de cartuşe pe standardul NATO, la Uzina Mecanică Cugir la fel.

„Deci încercăm să investim în măsura bugetului în fabricile pe care le are Romarm şi vrem să producem cât mai mult. Iar pentru prima dată, îmi spunea directorul de la Uzina Mecanică Bucureşti, Ministerul Apărării a chemat Romarm să discute cu privire la lansarea de comenzi către industria de apărare. Pentru prima dată, încet, încet, lucrurile se pun la punct şi sunt foarte optimist că Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei, împreună, vor reuşi să repornească industria de apărare”, a explicat şeful de la Economie.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud Un bărbat de 30 de ani, din județul Mureș, a fost depistat și reținut de polițiștii din Vințu de Jos  alături de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipale Alba Iulia. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea