Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De ce se temea șeful OMS s-a întâmplat: Sunt peste 1 milion de cazuri de COVID-19 și peste 50.000 de decese la nivel mondial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creșterea exponențială a cazurilor de COVID-19, în ulitimele săptămâni, precum și răspândirea totală a pandemiei pe glob, virusul ajungând apropae în fiecare țară, îl îngrijora pe șeful OMS, care spunea că În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese. Inevitabilul s-a produs.

Nu mai puțin de 1.001.958 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate de la începutul pandemiei, la nivel mondial.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Dintre acestea peste 60% sunt doar din primele cinci cele mai afectate țări: SUA, Italia, Spania, Germania și China.

Așadar, în cele 5 cele mai puternice focare din lume, s-au înregistrat, în total, 627.231 de infectări: 235,747 (SUA), 115,242 (Italia), 110,238 (Spania), 84,415 (Germania) și 81,589 (China).

De asemenea, dintre aceste peste 627.000 de cazuri, au fost înregistrate peste 34.000 de decese, reprezentând aproximativ 67% din totalul deceselor cauzate în întreaga lume, 51,432.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a arătat că măsurile de izolare luate de țările afectate ajută la limitarea răspândirii COVD-19, dar au consecințe negative asupra celor săraci.

„Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecție. Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, preciza recent, , într-o conferință de presă, șeful OMS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Florin Piersic, transportat de urgență, din Cluj-Napoca, la un spital din București, cu ajutorul unei aeronave medicale Actorul Florin Piersic este transferat de urgență cu un avion medical de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la un spital din București. Surse citate de Realitatea PLUS indică faptul că actorul va fi internat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea