Rămâi conectat

Actualitate

Aproape JUMĂTATE dintre decesele provocate de infecția cu COVID-19 au fost confirmate în ziua morții sau post-mortem

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până în acest moment, în România s-au înregistrat 82 de decese în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, nu mai puțin de 48 au fost confirmate fie post mortem, fie chiar în ziua morții, potrivit unui calcul făcut de un medic.

De asemenea, în postarea făcută publică pe o pagină de socializare, medicul Dan Dumitrescu precizează că 32 de decese din totalul celor înregistrte în țara noastră sunt în Suceava.

Procurorii suceveni au deschis o anchetă cu privire la infectarea în masă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Procurorii vorbesc despre teste făcute cu prioritate unor persoane care nu aveau neapărat nevoie de ele, în timp ce probele recoltate unor angajați ai spitalului nu au fost înaintate către laboratoare specializate.

Funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean Suceava şi Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au încălcat reglementările legale privind izolarea, carantinarea şi internarea în unităţi medicale a persoanelor suspecte sau confirmate cu infecţia COVID-19, în sensul că persoane confirmate pozitiv nu au fost internate în fapt în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, mai spun procurorii.

Dan Dumitrescu a vorbit și despre decesul femeii de 27 de ani care a devenit cea mai tânără victimă a Covid-19. Aceasta „a beneficiat de tratament specific” 6 zile de la diagnosticare până la deces fiind pacientul cel mai rezistent dintre cei decedați.

„Unde greșim? Ce trebuie să schimbăm?”, se întreabă medicul, prezentând aceste date.

De asemenea, în rândul decesului cu nr. 79, INSP a aflat de femeiea de 84 de ani, din București, care a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din București, în 27 martie, abia ieri, 31 martie, din presă.

Surse: Stiripesurse, Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie Ministerul Energiei a convocat miercuri, 4 septembrie 2024, Comandamentul pentru inventarierea stocurilor de electricitate şi gaze naturale de care vom avea nevoie la iarnă. Autorităţile spun că vom trece de sezonul rece fără teamă că vom tremura în case şi că vom […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea