Rămâi conectat

Actualitate

Demisii în bloc și la Brașov. Este vorba de mai multe cadre medicale de la Spitalul de Neurologie și una de la Spitalul Județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

De teama infectării cu virusul COVID-19, mai multe cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov și-au dat demisia. Mai exact, este vorba despre un medic, 7 asistente și 2 infirmiere, iar conducerea face demersuri pentru angajarea a 3 medici și 5 asistente, majoritatea de la Zărnești.

Spitalul fusese declarat unitate suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus, fiind în linia a treia de intervenție.

De asemenea, o asistentă de la ATI, din Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov și-a dat demisia invocând motive personale.

Potrivit surselor de presă, în urmă cu câteva zile, directorul medical al Spitalului Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie a criticat, printr-o scrisoare deschisă, faptul că managerul interimar al unității a luat decizia de a pune la dipsoziție spitalul pentru a prelua pacineții infectați cu COVID 19 fără a se consulta cu personalul de specialitate.

Printre nemulțumirile aduse la cunoștiință conducerii Spitalului, se numără și lipsa personalului medical necesar obligatoriu pentru sprijin multidisciplinar cu specialitatea infecțiose, pneumologie, ATI sau boli infecțiose, unitatea medicală având angajați doar medici specialiști psihiatri, neurologi, radiologi sau de recuperare medicală.

Trebuie precizat faptul că, prin ordonanța militară nr. 5 de ieri seară, s-a făcut o modificare administrativă: personalul medical care își dă demisia trebuie să aibă un preaviz de 90 de zile.

Surse: newsbv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie Ministerul Energiei a convocat miercuri, 4 septembrie 2024, Comandamentul pentru inventarierea stocurilor de electricitate şi gaze naturale de care vom avea nevoie la iarnă. Autorităţile spun că vom trece de sezonul rece fără teamă că vom tremura în case şi că vom […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea