Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Au început lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, secțiunea Sibiu-Boița

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Au început lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, secțiunea Sibiu-Boița

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat luni ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al secţiunii 1, Sibiu – Boiţa, din cadrul autostrăzii Sibiu – Piteşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Contractul de proiectare şi execuţie pentru acest lot, cu o valoare de 612,64 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR şi Compania Porr Construct SRL.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit prevederilor contractului, a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni ca perioadă de execuţie a lucrărilor şi 120 de luni perioadă de garanţie.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a apreciat că semnarea ordinului de începere a lucrărilor reprezintă debutul lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu.

„Am promis că vom începe lucrările la autostrada Sibiu – Piteşti şi ne ţinem de cuvânt. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, deschidem noi şantiere pentru obiectivele de infrastructură aşteptate de români. Menţinerea şantierelor deschise şi accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România. Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Piteşti. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenţilor economici din zonă, dar şi prin atragerea de noi investiţii. Proiectele pe care le aşteaptă românii şi pe care le-am asumat prin Programul de Guvernare sunt prioritatea zero a mandatului meu”, a menţionat ministrul Transporturilor.

foto: peundemerg.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea