Rămâi conectat

Actualitate

Patru ani și jumătate de închisoare pentru un bărbat care și-a omorât tatăl în bătaie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a reținut circumstanța atenuantă a provocării

Tribunalul Alba a condamnat un bărbat la pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru violență în familie în modalitatea omorului. Este vorba despre o agresiune comisă în Alba Iulia, în 29 aprilie 2019, chiar în ziua de Paști. Atunci, în urma unui conflict verbal care a degenerat rapid, un bărbat și-a omorât tatăl în bătaie.
Deoarece a recunoscut fapta și a avut un comportament cooperant pe toată durata cercetării penale, bărbatul a beneficiat de o reducere a pedepsei. De asemenea, acesta a mai beneficiat de încă o reducere a condamnării deoarece a existat o circumstanță atenunantă, respectiv a fost provocat de tatăl său.
”Condamnă pe inculpatul F. Mihai, deţinut în Penitenciarul Aiud, la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie (…) scade din durata pedepsei principale aplicate inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive din 29.04.2019 la zi”, se arată în decizia pe scurt a Tribunalului Alba.
Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, bărbatul s-a întors din străinătate, cu ocazia sărbătorilor de Paști și a mers la casa părintească. Acolo a vrut să facă un gratar, dar între el și tatăl său a început o discuție în contradictoriu. În timpul scandalului, tatăl l-ar fi lovit pe fiu cu o farfurie în cap, iar bărbatul a sărit la bătaie cu pumnii și picioarele. În urma bătăii, tatăl ar fi suferit politraumatisme, sternul i-ar fi fost rupt și ar fi suferit o hemoragie internă, factori care au dus la decesul acestuia. Din pedeapsa aplicată de 4 ani și 6 luni de închisoare se scade aproape un an, în care bărbatul a stat în arest preventiv. Decizia nu este definitivă, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au făcut apel, iar dosarul se va muta pe rolul instanței superioare, Curtea de Apel Alba Iulia.
Dorin ȚIMONEA

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din primăvară, 5 milioane de români ar putea plăti facturi duble la energie Ministerul Energiei a convocat miercuri, 4 septembrie 2024, Comandamentul pentru inventarierea stocurilor de electricitate şi gaze naturale de care vom avea nevoie la iarnă. Autorităţile spun că vom trece de sezonul rece fără teamă că vom tremura în case şi că vom […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea