Rămâi conectat

Ştirea zilei

Plata taxelor și impozitelor locale cu bonificație amânată până la 30 aprilie 2020 pentru a reduce aglomerarea de persoane la ghișee

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința extraordinară din 13 martie amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.

Prin proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali se propune amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.

Potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport, datorat pentru întregul an de către contribuabili până la 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificație (reducere) de până la 10% stabilită prin hotărâre a consiliului local.

Conform Hotărârii nr. 379/2019 adoptată de Consiliul local al municipiului Alba Iulia, bonificația este de 10% pentru contribuabilii persoane fizice și de 5% în cazul contribuabililor presoane juridice.

Pentru a reduce aglomerarea de persoane de la ghișeele Primăriei municipiului Alba Iulia, determinate în principal de prima scadență de plată a impozitelor locale (31 martie 2020), data până la care, pentru plata integrală a obligațiilor fiscale anuale, se acordă bonificație fiscală, în contextul măsurilor stabilite prin Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Guvernului României – Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, se propune Consiliului local al municipiului Alba Iulia spre aprobare proiectul de hotărâre privind amânarea termenului de plată a taxelor și impozitelor locale cu bonificație până la 30 aprilie 2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea