Rămâi conectat

Actualitate

Activitățile de la Muzeul Naţional al Unirii, Biblioteca „Lucian Blaga”, Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Teatrul de Păpuşi „Prichindel” se suspendă până la finalul lunii martie din cauza COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Activitățile de la Muzeul Naţional al Unirii, Biblioteca „Lucian Blaga”, Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Teatrul de Păpuşi „Prichindel” se suspendă până la finalul lunii martie din cauza COVID-19

Potrivit unui comunicat de presă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis suspendarea activității de la mai multe centre culturale, din cauza pericolului extinderii cu coronavirus. Măsurile sunt valabile până la data de 31 martie 2020.

Având în vedere recomandările transmise de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba în contextul situaţiei create de extinderea virusului COVID-19, Consiliul Judeţean Alba instituie câteva măsuri de prevenţie la nivelul instituţiilor de cultură subordonate. Anumite evenimente au primit aviz negativ și au fost anulate.

Astfel, Centrul de Cultură „Augustin Bena” își suspendă toate activităţile Şcolii de Arte şi Meşteşuguri și toate activităţile cultural-artistice de pe întreg teritoriul judeţului Alba. De asemenea, vor fi organizate puncte de dezinfectare la intrarea în clădiri şi în grupurile sanitare.

Activităție de animație culturală de la Biblioteca „Lucian Blaga” vor fi și ele suspendate. De asemenea, se suspendă activitatea Sălii de Lectură şi Periodice și se va organiza serviciul de împrumut carte prin programare.

Muzeul Naţional al Unirii își suspendă toate evenimentele și toate ghidajele de grupuri pentru MNU, Museikon şi Sala Unirii. Vizitarea Muzeului se va face doar individual, pentru maximum 20 de persoane, iar pentru Museikon pentru maximum 10 persoane. Vor fi organizate puncte de dezinfectare la intrarea în clădiri şi în grupurile sanitare.

Teatrul de Păpuşi „Prichindel” își suspendă activităţile teatrale la sediu şi în deplasare.

La nivelul DSP Alba sunt analizate zilnic mai multe cereri pentru evenimente publice, unele dintre ele încadrându-se la nivel de risc scăzut și primind aviz pozitiv, altele, fiind încadrate la risc crescut și primind aviz negativ, urmând a fi suspendate, anulate sau amânate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Proprietarii de apartamente cu termopane, OBLIGAȚI să instaleze detectoare de gaz: Amenzi de până la 4.000 de lei pentru nerespectarea legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proprietarii de apartamente cu termopane, OBLIGAȚI să instaleze detectoare de gaz: Amenzi de până la 4.000 de lei pentru nerespectarea legii Românii care locuiesc în apartamente și utilizează aparatură casnică pe bază de gaze sunt obligați să instaleze detectoare de gaz, conform reglementărilor actuale. În caz contrar, cei care încalcă legea riscă amenzi uriașe, precum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea