Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Mii de oameni prezenți la Alba Iulia pentru a participa la consacrarea noului arhiepiscop Mons. dr. Kovács Gergely

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mii de oameni prezenți la Alba Iulia pentru a participa la consacrarea noului arhiepiscop Mons. dr. Kovács Gergely

Mii de oameni sunt prezenti la Alba Iulia sâmbătă, 22 februarie, pentru a participa la Consacrarea noului arhiepiscop Mons. dr. Kovács Gergely, la Catedrala „Sf. Mihail”, așteptându-se prezența unui număr mare de oficialități civile și ecleziastice, în semn de considerație și respect, atât pentru arhiepiscop cât și pentru arhidieceza noastră milenară.

Printre oficialitățile ecleziastice prezente la Alba-Iulia vor fi 2 cardinali, 7 arhiepiscopi, 21 de episcopi, 8 episcopi auxiliari, 4 episcopi emeriți; în total 42 de episcopi vor participa la consacrare. Din România vor participa 15 episcopi romano-catolici și greco-catolici .

În afară de aceasta, printre oficialitățile bisericești 3 vor sosi de la Roma, din partea Sfântului Scaun: Gianfranco Ravasi, președintele Consiliului pontifical pentru Cultură, Miguel Maury Buendía nunțiu apostolic, Francisco-Javier Lozano, fost nunțiu apostolic la București. Printre musafirii noștri vor fi 19 episcopi din Ungaria, împreună cu Erdő Péter, cardinal și primat al Ungariei, și Veres András, președintele Conferinței Episcopale Maghiare.

YouTube video

Din Serbia va fi prezent Pénzes János de la Subotica, din Ucraina Majnek Antal de la Munkačevo, din capitala Republicii Moldova, Chișinău, episcopul diecezan Anton Coșa. Din dieceza austriacă de Sankt Pölten va veni episcopul auxiliar, Anton Leichtfried, din dieceza de Linz vicarul episcopal, Maximilian Mittendorfer, de la Eisenstadt vicarul Pál László, din dieceza de Trier, Germania, episcopul auxiliar Franz-Josef Gebert, și nu în ultimul rând episcopul militar din Slovacia, František Rabek. În spiritul relațiilor ecumenice, discursul de felicitare al patriarhului Bisericii Ortodoxe Române va fi rostit de arhiepiscopul Irineu din Alba Iulia.

YouTube video

Pentru buna desfășurare a manifestărilor prilejuite de evenimentele dedicate evenimentului religios „Consacratio Episcopi msgr. dr. Gergely Kovacs”, din data de 22.02.2020, în Cetatea Alba Carolina – Catedrala „Sf. Mihail” și esplanada catedralei, respectiv a Palatului Arhiepiscopal, se restricționează traficul rutier în între orele 07.00 – 16.00, pe str. Nicolae Iorga (str. Unirii) de la bariera de acces în Cetatea Alba Carolina, str. Crișan și str. Mihai Viteazul.

[nggallery id=7744]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea