Rămâi conectat

Ştirea zilei

INFO SCHI: Starea pârtiilor la ȘUREANU, în perioada 7-13 februarie 2020. Condiții excelente pentru SCHI și zăpadă din belșug

Ziarul Unirea

Publicat

în

Chiar dacă acum o săptămână ploua, la Șureanu, făcând ca mulți turiști să se sperie de parcă ar fi fost finalul sezonului, lucrurile s-au schimbat la 180 grade în ultimele zile. A nins enorm, la Șureanu, iar totul e cum trebuie să fie.

Starea pârtiilor este, acum, așa cum ne-o doream cu toții: perfectă, adică ireproșabilă. Indiferent pe care pârtie veți alege să schiați, din cele 10 care sunt deschise, de data asta nu veți fi dezamăgiți. Nu mai există acele porțiuni cu pietre sau iarbă; la Șureanu, acum, este doar zăpadă, zăpadă, zăpadă. Omătul imens, nins în ultimele zile, a acoperit toate acele grave probleme de aspect ale pârtiilor, făcând ca Domeniul Schiabil Șureanu să arate, în sfârșit, ca la carte. Liniile de ratrack sunt acolo, omătul e gros, powder-ul e adevărat, drumul e acceptabil, vremea va fi superbă, așadar aveți toate motivele să veniți la Șureanu.

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Lungime totală a pârtiilor: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Altitudine minimă: 1.650 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost complet deszăpezit și este practicabil. Nu mai există acele porțiuni cu gheață sau fleașcă, întrucât a nins mult și toată suprafața drumului este acoperită de zăpadă aderentă. Totuși, recomandăm insistent să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.

Pârtii și instalații de transport pe cablu: pe toate pârtiile se poate schia în condiții perfecte. Există zăpadă proaspătă din plin, iar liniile de ratrack le veți găsi pe fiecare pârtie. Va fi pornit atât telescaunul, cât și teleschiurile „Curmătura” și „Șureanu. Zonele de off-piste sunt accesibile, în sfârșit, având în vedere că stratul de zăpadă este suficient.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță atât vreme bună cu cer senin, cât și ninsori pentru următoarele șapte zile. Temperaturile vor oscila între -12 și 0 grade Celsius. În zilele de ninsoare, vizibilitatea va fi afectată. Vremea, pe zile, va fi astfel:

– vineri, 7 februarie: ninsoare, vânt puternic

– sâmbătă, 8 februarie: vânt slab, cer senin

– Duminică, 9 februarie: vânt slab, cer senin

– luni, 10 februarie: vânt slab, cer înnorat

– marți, 11 februarie: ninsoare, vânt puternic

– miercuri, 12 februarie: ninsoare, vânt slab

– joi, 13 februarie: ninsoare, vânt slab

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

 Sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL la Oiejdea: Bărbat din Galda de Jos, imobilizat de luptătorii SAS și REȚINUT după ce și-a AMENINȚAT fiul adolescent cu un topor

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL la Oiejdea: Bărbat din Galda de Jos, imobilizat de luptătorii SAS și REȚINUT după ce și-a AMENINȚAT fiul adolescent cu un topor Un bărbat din Galda de Josa fost imobilizat de luptătorii SAS și REȚINUT după ce în timpul unui scandal la Oiejdea și-a AMENINȚAT fiul adolescent cu un topor. Potrivit IPJ Alba, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea