Rămâi conectat

Politică Administrație

Consultări la Cotoceni: PNL îl propune tot pe Orban ca premier și merge cu aceeași formulă de miniștri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consultări la Cotoceni: PNL îl propune tot pe Orban ca premier și merge cu aceeași formulă de miniștri

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR, împotriva Guvernului Orban, după ce aceasta a trecut cu un număr de 261 voturi „pentru”. Astfel că, în decursul zilei de astăzi, Partidul Național Liberal a decis să meargă la consultările de la Cotroceni cu aceeași formulă de miniști.

De asemenea, propunerea de premier, atât în prima, cât şi la o eventuală a doua rundă de consultări, este Ludovic Orban, Liderul PNL şi prim-ministrul demis al Guvernului României.

După calculele liberalilor, votul pentru prima propunere de Cabinet ar trebui să fie organizat în jur de 24-25 februarie, au mai precizat sursele.

La momentul transmiterii acestei ştiri, PNL s-a reunit în şedinţa Biroului Executiv al partidului.

Klaus Iohannis discută, joi, la Cotroceni, cu liderii de partide, pentru desemnarea unui nou Guvern.Astfel, la ora 12:00, şeful statului va discuta cu reprezetanţii PNL, urmând ca în cursul zilei să aibă consultări şi cu reprezetanţii PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România, dar şi cu grupul minorităţilor.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că propunerea liberalilor pentru funcţia de premier este ”în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul, Ludovic Orban” şi că parlamentarii formaţiunii vor vota pentru respingerea celor două propuneri de guvern, pentru a se ajunge la anticipate.

”Propunerea de prim-ministru este, normal, conformă cu decizia Consiliului Naţional al PNL. Propunerea de premier e în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul, Ludovic OrbaN”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că liberalii au decis susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui Iohannis de convocare a alegerilor anticipate.

”Decizia noastră este de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate, pentru a face posibile ale anticipate, de a contribui la îndeplinirea condiţiilor constituţionale care să permită preşedintelui să dizolve Parlamentul”, a mai spus liderul PNL.

Surse: gândul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă USR Alba: Ministrul PSD al Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigații este deturnată, iar fermierii sunt grav afectați de secetă

Bera Larisa

Publicat

în

Comunicat de presă USR Alba: Ministrul PSD al Agriculturii închide ochii în timp ce apa pentru irigații este deturnată, iar fermierii sunt grav afectați de secetă USR îi cere ministrului PSD al Agriculturii să trimită de urgență Corpul de Control la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) care să ocupă de sistemele de irigații din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea