Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

UPDATE. FOTO| Stare de alertă pe cursul superior al Arieșului Mare. Autoritățile, în frunte cu prefectul județului Alba, s-au deplasat în zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
UPDATE. FOTO| Stare de alertă pe cursul superior al Arieșului Mare. Autoritățile, în frunte cu prefectul județului Alba, s-au deplasat în zonă

Desfășurare de forțe pe traseul Gârda-Scărișoara-Albac, acolo unde autoritățile s-au mobilizat pentru a degaja malul râului Arieș de materialul lemnos depus în urma creșterii debitului, dar și pentru a fi în gardă pentru eventuale probleme. 

În această seară, prefectul Nicolae Albu, alături de reprezentanții ISU, serviciul de gospodărire a apelor – SGA și ai celor din comitetele locale de urgență, s-au deplasat în zonele afectate de creșterea debitului râului Arieș.

Din primele informații, debitul râului este în scădere, iar o posibilă inundație a gospodăriilor este scoasă din calcul.

Reamintim că râul Arieș a ieșit din matcă luni la Gârda și a inundat DN75, în localitatea Scărișoara. O punte a fost luată de ape. Potrivit primarului Marin Vârciu, nivelul apei este ridicat, dar deocamdată nu sunt probleme deosebite în zonă.

Meteorologii au emis luni dimineața o avertizare cod portocaliu de inundații, pe râul Arieș, valabilă până luni seara, ora 22.00.

UPDATE: La ora 20:00, în urma raportării de către personalul care asigură permanența la nivelul fiecărui UAT din zona vizată de codul portocaliu, se constată scăderea cotelor pe întregul bazin hidrografic Arieș.
Nu s-au semnalat alte evenimente provocate de creșterea apelor, situația fiind în permanență monitorizată.

[nggallery id=7694]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Poliția Română, recomandări pentru șoferi și pietoni: Condiții de ploi torențiale și vijelii Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi torențiale și vijelii în zilele viitoare, Poliția Română informează conducătorii auto și pietonii cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic, în scopul reducerii riscului implicării în evenimente rutiere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea