Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO. Blăjenii se pot bucura, începând cu această săptămână, de inaugurarea unei punţi pietonale moderne peste Târnava Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Lucrările începute în urmă cu luni bune, de către administrația locală din Blaj, la o nouă punte pietonală care va face legătura între strada Clujului şi cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur, au fost finalizate cu succes.

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.Astfel, noua punte pietonală de pe râul Târnava Mare a fost dată în folosință în această săptămână.

„A fost o lucrare extrem de necesară pentru noi, care a costat peste 3,2 milioane de lei și care va deservi aproximativ 6.000 locuitori din cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur. Blăjenii beneficiază acum de o punte pietonală modernă, cu o suprafață din beton armat, cu parapeţi de protecţie și rampe de acces la ambele capete, o punte iluminată pe timpul nopții. Vechea punte, care se afla în stare de uzură avansată și care nu mai corespundea deloc rigorilor unui oraș pe care ni-l dorim european, a fost demontată”, derulat de administraţia publică blăjeană” a declarat pe pagina sa de facebook edilul „Micii Rome”.

Fosta punte pietonală, care a fost funcţională pe toată durata lucrărilor la noua pasarelă, a fost construită, de către Armată, după inundaţiile din anul 1977 şi se afla într-o stare avansată de degradare. Din această cauză oficialităţile locale au exclus din start orice reabilitare. Vechea punte, cu lungimea de 150 m şi lăţimea de 1,50 m, cu suprafaţa din lemn, era suspendată pe cabluri de oţel, ancorate în zona coronamentului digurilor de pe cele două maluri ale Târnavei Mari.

Noua punte pietonală a fost un obiectiv al proiectului „Blaj 2016-2020″, derulat de administraţia publică blăjeană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE | INCENDIU la un hambar în localitatea Balomiru de Câmp: O persoană cu atac de panică, asistată medical

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la un hambar în localitatea Balomiru de Câmp: O persoană cu atac de panică, asistată medical Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.00, la un hambar în localitatea Balomiru de Câmp. Intervin pompierii din Sebeș cu trei autospeciale. Citește și: INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea