Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO| Un oraș dintr-un județ vecin cu Alba, devine primul oraș cu transport în comun exclusiv electric, introducând 20 de autobuze electrice, începând de azi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Local Turda a înființat o nouă societate de transport local, Transport Urban Public (TUP), care și-a propus să schimbe fațada transportului public urban. Astfel, începând de luni, 16 decembrie, Turda a devenit astfel primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric, punând în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene.

Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au fost achiziționate cu fonduri europene și sunt dotate modern, cu camere de supraveghere video, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de E-Ticketing.

𝐓𝐚𝐫𝐢𝐟𝐞𝐥𝐞, 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨𝐫𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐞𝐚𝐬̦𝐢, 𝐧𝐮 𝐯𝐨𝐫 𝐬𝐮𝐟𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢! De asemenea, până în luna ianuarie, cetățenii vor putea circula cu abonamentele vechi. Începând cu anul 2020, se vor introduce cardurile electronice care vor fi distribuite gratuit și vor înlocui vechile abonamente.

Toate autobuzele sunt dotate cu camere de supraveghere video și sistem GPS, astfel încât să fie prevenite și depistate infracțiunile sau distrugerile.

Modernizarea transportului public face parte din proiectele europene finanțate de Uniunea Europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu scopul de a reduce semnificativ poluarea și de a crea un sistem de mobilitate urbană prietenos cu mediul înconjurător.

https://www.facebook.com/PrimariaTurdaOficial/videos/2460262474056120/

Proiectele finanțate prevăd, de asemenea, modernizarea completă a arterelor pe care circulă mijloacele de transport în comun (cu piste de biciclete), modernizarea stațiilor și a spațiilor verzi, monitorizare video și implementarea sistemului de Bike Sharing. Valoarea totală a proiectului, pentru cele 4 coridoare de mobilitate urbană, este de 31.355.430,65 euro.

„S-a realizat un studiu de oportunitate din care a reieșit că, pentru accesarea de fonduri europene, este indicat să fie un operator public de transport în comun în Turda, aparținând municipalității”, a precizat edilul orașului, Cristian Matei. Acesta a spus că a fost nevoie de înființarea unei noi companii, care să fie subordonată Consiliului Local Turda, deoarece transportul public era asigurat, până acum, de un operator privat.

sursa: pagina de Facebook a Primăriei Turda


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Centrul de tineret cu bazin de înot, sală de gimnastică și bowling de la Teiuș, tot mai aproape de finalizare: Stadiul lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de tineret cu bazin de înot, sală de gimnastică și bowling de la Teiuș, tot mai aproape de finalizare: Stadiul lucrărilor Lucrările la noul centru de tineret care se construiește pe str. Clujului, pe locul târgului din Teiuș, sunt tot mai aproape de finalizare. În aceste zile se lucrează la finisajele interioare, se montează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea