Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 17.00, în Champions League, Volei Alba Blaj – Imoco Conegliano | La Tg. Mureș, duel de gală între două vicecampioane ale Europei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, miercuri, 27 noiembrie,  de la ora 17.00, în Sala Sporturilor din Tg. Mureș se dispută o partidă de gală, între Volei Alba Blaj și Carraro Imoco Conegliano, meci contând pentru a doua etapă a grupei D din Champions League, între ultimele două vicecampioane ale Europei (gazdele în 2018, vizitatoarele în acest an, 1-3 în finala de la Berlin cu Novara).

Este un meci special pentru gruparea din “Mica Romă”, a 40-a partidă europeană, una disputată în premieră în municipiul reședință a județului Mureș. Și ca de fiecare dată la jocurile internaționale suporterii blăjeni au asigurat în mod gratuit transportul (plecarea la ora 14.00, din fața Primăriei Blaj), sperându-se într-o asistență numeroasă, Sala Sporturilor având o capacitate de 2000 de locuri.

Cele două combatante s-au intersectat acum doi ani în Final Four-ul de la București, când Volei Alba Blaj a cucerit argintul european (cea mai importantă performanță din istoria voleiului feminin românesc), iar gruparea italiană și-a adjudecat bronzul. În fapt este un duel între două campioane la zi, formații ce au un parcurs impecabil în competițiile interne: Volei Alba Blaj – 7 victorii în Divizia A1, Imoco Conegliano – 9 succese în Serie A1.

În disputele din runda întâi a Ligii Campioanelor s-au consemnat rezultate neașteptate pentru oponentele de mâine: Volei Alba Blaj a pierdut în Franța, după o prestație modestă, 1-3 cu Nantes, contracandidata la locul secund, iar italiencele conduse de antrenorul Daniele Santarelli au cedat un punct pe teren propriu, cu Vasas Budapesta, victorie cu 3-2.

Așadar se anunță o confruntare în care reprezentanta României pornește cu șansa secundă, principalul scop al amfitrioanelor fiind îmbunătățirea evoluției. Darko Zakoč recunoaște că echipa italiană este favorită, însă speră ca formația sa va realiza un joc bun, prin care să facă uitată prestația din prima etapă a Ligii Campionilor. „Am fost foarte supărați după meciul de la Nantes, în care am fost de nerecunoscut. Știu că nu asta este valoarea noastră și aștept să avem o altă atitudine la meciul cu Conegliano. Așa cum am spus de la început, Imoco este marea favorită a grupei, iar rezultatul lor din prima etapă nu îmi schimbă opinia. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar vreau să cred că vom avea o altă față, mai ales că jucăm în fața propriilor suporteri și nu vreau să-i dezamăgim!”, a transmis antrenorul Darko Zakoc.

*Conegliano, o nucă tare!

Imoco reprezintă un club înființat relativ recent, în 2012, ce s-a afirmat însă rapid: de două ori vicecampioană a Europei (2017 și 2019), medalie de bronz (2018); trei campionate (2016, 2018, 2019), trei supercupe (2016, 2018 și 2019) și o Cupă a Italiei (2017)! Cu 11 victorii consecutive de la începutul sezonului (campionat, Supercupa Italiei și Liga Campionilor), Imoco va disputa, la începutul lunii decembrie, începând din 3 decembrie, Cupa Mondială a Cluburilor, competiție ce reunește cele mai bune 8 echipe de pe mapamond, jocul de la Tg. Mureș fiind ultimul înaintea importantului turneu din China. În distribuția “panterelor” este și Alexandra Botezat, voleibalistă română ce a optat pentru naționala Italiei.

Mărturie despre forța adversarei Blajului stau ultimele două rezultate interne: 3-0 cu Igor Gorgonzola Novara în Supercupa Italiei (pe 16 noiembrie) și 3-0 cu Savino Del Bene Scandicci în Serie A1 (24 noiembrie), ambele reprezentante ale Italiei în Liga Campionilor (Scandicci a învins în deplasare pe Vakifbank Istanbul în prima etapă, scor 3-2)! „Și eu, și colegele mele, suntem foarte dezamăgite de ceea ce s-a întâmplat la Nantes. Nu trebuie să ne pierdem speranța după această înfrângere, trebuie să rămânem optimiste și să avem o altă atitudine în joc. Miercuri avem un meci foarte greu și eu îmi doresc să jucăm foarte bine. Sper să fim încurajați de un număr cât mai mare de suporteri”, a menționat Ioana Baciu, căpitanul formației blăjene.

Sursa foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea