Rămâi conectat

Cultură Educație

Strigoii revizionismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În timp ce lumea se zbate într-o criză economică şi morală necunoscută în istoria ultimelor secole, revizionismul maghiar iese la iveală cu suflarea lui otrăvitoare prin gura „baciului ungurean” din nemuritoarea baladă Mioriţa, care declară că iese de la guvernare el şi mioriţele lui UDMR-iste fiindcă la UMF Târgu Mureş nu se respectă Legea educaţiei şi se pun tot felul de piedici în faţa aplicării limbii materne. De asemenea se declară că alegerile pentru noul rector al UMF Târgu Mureş în persoana d-lui profesor Leonard Azamfirei sunt ilegale, cu toate că acesta câştigă detaşat cu peste 58% din electori, care sunt şi maghiari şi români. Cred că aţi ghicit cine este baciul ungurean, nu este altul decât vicepremierul Marko Bella.
Care este adevărul la Târgu Mureş? Adevărul este că la Târgu Mureş se vorbeşte foarte mult în limba maghiară şi nu avem nimic împotrivă. Adevărul este că Facultatea de Medicină Târgu Mureş este adăpostită în fostele clădiri ale armatei maghiare. Adevărul este că în Târgu Mureş sunt foarte mulţi medici maghiari, foarte buni şi stimaţi de populaţie. Dar aceste adevăruri nu dau dreptul nimănui pentru a scinda UMF Târgu Mureş în două secţii cu predare în limba română şi maghiară. De ce? Fiindcă medicina din Târgu Mureş este de talie internaţională şi este iniţiată de mulţi doctori români sau maghiari renumiţi. Aici vin pacienţi din toată ţara atraşi de renumele clinicilor mureşene, pacienţi care nu ştiu decât limba oficială a ţării şi aceasta este româna. Din păcate mulţi studenţi români din Târgu Mureş declară despre cadrele didactice maghiare că au o afinitate mai mare pentru studenţii maghiari, explicându-le la lucrările practice anatomia umană sau mai ştiu eu ce altă materie în limba maghiară, românii fiind discriminaţi în propria ţară. Este drept că sunt cazuri rare dar totuşi există.
La rândul lui un alt „baci ungurean” ceva mai mare şi anume europarlamentarul Laszlo Tokes acuză UDMR-ul că este o unealtă politică a tuturor guvernelor României în defavoarea populaţiei maghiare. Este un adevăr de necontestat spus de iniţiatorul Revoluţiei Române, pastorul Laszlo Tokes. Primul ministru al Ungariei, dl. Victor Orban, declară prin gura ambasodorului său, că guvernul maghiar va sprijini comunităţile maghiare de dincolo de graniţă şi le va da dublă cetăţenie tuturor maghiarilor din arcul intracarpatic dar şi din lume, împlinind un plan revizionist numit Miko. Nu cred că este cazul să spun, dar nu am ce face, prin unele reviste revizioniste în limba germană se declară că există un codicil al Tratatului de la Trianon cum că acesta e făcut doar pentru 100 de ani şi după aceea Transilvania va reveni la patria mamă. Aceste lucruri sunt imposibile într-o Uniune Europeană în care două ţări civilizate ca Ungaria şi România sunt incluse.
Este grav că se aruncă din nou din când în când cu otravă atât în sufletul românului cât şi în sufletul maghiarului, este grav că se spun aceste lucruri acum când se apropie 15 martie, ziua mondială a maghiarimii, care ar trebui sărbătorită în pace şi bună înţelegere. Maghiari şi români, nu vă lăsaţi înşelaţi de nimeni, doar împreună vom învinge criza, doar împreună vom clădi o Românie modernă, europeană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea