Rămâi conectat

Actualitate

Cabinetul Orban a depus jurământul în fața președintelui: Prima ședință în această seară la Palatul Victoria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cabinetul Orban a depus jurământul în fața președintelui: Prima ședință în această seară la Palatul Victoria

Echipa noului Guvern Orban a participat luni, de la ora 19.00, la ceremonia de depunere a jurământul la Palatul Cotroceni, după ce Executivul a primit, luni în plenul reunit votul de învestitură al Parlamentului.

Ceremonia a decurs fără incidente majore, doar ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Culturii uitând să ţină mâna pe Biblie la momentul depunerii jurământului. Alţi câţiva miniştri având mici dificultăţi la rostirea unor cuvinte din cadrul jurământului, din cauza emoţiilor.

La Cotroceni a fost prezentă echipa celor 16 miniștri care vor forma Cabinetul Orban. De asemenea, la eveniment au fost prezenți președinții Camerei Deputaților și Senatului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, precum și deputatul Pro Europa Daniel Constantin care a votat Guvernul. Prezent a fost și deputatul Remus Borza, precum și Varujan Pambuccian, liderul Grupului minorităţilor naţionale din Parlament.

Guvernul Orban a primit, luni, votul de învestire al Parlamentului. Au fost 24 de voturi „pentru”, pentru învestire fiind necesare minim 233 de voturi.

Potrivit art. 104 alin. (2) din Constituţie, „Guvernul în întregul său şi fiecare membru în parte îşi exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului”.

„Imediat după depunerea jurământului vom avea o ședință informală la Palatul Victoria”, a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, după votul de învestitură din Parlament.

Liberalii se organizaseră încă de dimineață pentru a se muta la Palatul Victoria în această seară. Planul este să înceapă imediat să lucreze la proiectul de restructurare a Guvernului – comasarea ministerelor, să stabilească câți din structurile pesediste vor pleca, cine rămâne – pentru că mâine, la prima ședință oficială de Guvern va fi adoptată OUG pentru noua structură a Executivului.

A doua OUG pe care o va adopta guvernul PNL va fi cea privind rectificarea bugetară de toamnă.

sursa: stiripesurse.ro, digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii Ministerul Muncii a anunțat recent că a finalizat procesul de recalculare a pensiilor prin Casa Națională de Pensii Publice. Deși ministerul se laudă că recalcularea pensiilor din sistemul public a fost finalizată la timp, în realitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea