Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

(P) 6 lucruri de care să ții cont când îți cumperi o ladă frigorifică

Andreea Ștefan

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
Ca întotdeauna, toamna, românii investesc în congelatoare, lăzi frigorifice și alte electrocasnice care să-i ajute să-și facă proviziile obișnuite pentru iarnă. În plus, se apropie tăierea porcului, iar carnea rezultată trebuie înmagazinată undeva, iar frigiderul singur nu face față. O ladă frigorifică, numită și congelator orizontal, este un electrocasnic din ce în ce mai folosit în casele românilor, grație spațiului generos de depozitare și consumului redus de energie electrică.
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Dacă te-ai gândit și tu să-ți achiziționezi o ladă frigorifică, ține cont de următorele lucruri la cumpărarea acesteia:

1. Volumul:

Există lăzi frigorifice cu dimensiuni și volume de depozitare foarte variate, de la cele cu un volum net de depozitare de sub 150 de litri la cele cu capacitate mare, de peste 500 de litri. În funcție de dimensiunile casei tale, a familiei tale și a alimentelor pe care intenționezi să le depozitezi, trebuie să-ți estimezi nevoile. În general, o ladă frigorifică cu capacitate de până în 300 de litri e suficientă pentru un apartament la bloc, în timp ce una cu capacitate cuprinsă între 300 și 400 de litri este ideală pentru casă, unde ai mai mult spațiu.

 Festival de Romania 2024
2. Clasa energetică:

Deși lăzile frigorifice sunt mai economice din punct de vedere al consumului de energie electrică, și între acestea există diferențe de eficiență energetică. Alege întotdeauna un model cu clasa energetică de la A+ în sus. Acestea consumă mai puțin curent electric cu până la 20%-30% decât un congelator clasic.

3. Autonomia fără curent:

Unul din multele avantaje ale lăzilor frigorifice este că sunt ideale pentru conservarea alimentelor în cazul penelor de curent. Indiferent cât e de cald afară, datorită pierderilor reduse de aer rece din interior, lăzile frigorifice au o autonomie de până la 24 de ore fără probleme. Alege-o pe cea cu autonomia cea mai mare dacă știi că locuiești într-o zonă cu frecvente pene de curent.

4. Zgomotul:

Spre deosebire de congelatoarele verticale, lăzile frigorifice fac mult mai puțin zgomot în funcționare. În general, producătorii lăzilor frigorifice menționează în fișele produselor numărul de decibeli produs de acestea, așa că poți alege în cunoștință de cauză o ladă frigorifică cât mai silențioasă.

5. Compartimentarea:

Marea majoritate a lăzilor frigorifice e prevăzută cu spații de compartimentare: unul, două, trei sau patru. În funcție de produsele pe care decizi să le păstrezi în lada frigorifică și de preferințele tale, o poți alege pe cea cu compartimentarea cea mai potrivită pentru tine. Cele mai multe au, însă, maxim două compartimente, tocmai pentru a gestiona mai bine spațiul în interior.

6. Prețul:

În general, lăzile frigorifice sunt, oricum, variante mai economice decât congelatoarele verticale, dar chiar și între ele există diferențe de preț. Găsești, în funcție de posibilitățile și nevoile tale, dar și de brand-ul producător, lăzi frigorifice cu prețuri cuprinse între 600 de lei și 4000 de lei. Diferențele sunt date, evident, de caracteristicile amintite anterior. Cu cât mai voluminoasă, mai mare, cu mai mult spațiu la interior, cu cât mai eficientă energetic este o ladă frigorifică, cu atât va fi mai scumpă. Cu siguranță, însă, indiferent de buget, se găsește câte ceva convenabil pentru oricine.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea