Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ludovic Orban: „Viitorul guvern liberal NU va modifica legile justiției”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul PNL, Ludovic Orban, și cel mai probabil viitorul premier al României, a declarat luni, la Parlament, că viitorul cabinet liberal nu va modifica legislația în domeniul justiției prin OUG.

„În privința recursului compensatoriu, PNL a înaintat un proiect de lege de abrogare a prevederilor. Există calea parlamentară. În ce privește reglementările în domeniul justiției, să nu uităm că în România pe 26 mai a avut loc un referendum convocat de Președinte în care românii au decis foarte clar că nu se pot emite ordonanțe de urgență în domeniul justiției. Încă de la început m-am manifestat public ca un adversar al ordonanțelor de urgență. Există delegarea legislativă, există procedura angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, există procedura de urgență la Parlament”, a zis Ludovic Orban.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ludovic Orban a exclus posibilitatea de a da Ordonanțe de urgență în justiție dacă ajunge premier. Întrebat într-o conferință de presă dacă ia în calcul să emită OUG-uri pentru abrogarea recursului compensatoriu, desființarea SIIJ și alegerea primarilor în două tururi, Orban a făcut referire la referendumul din 26 mai.

”În ce privește reglementările în domeniul justiției, la referendumul din 26 mai românii au decis foarte clar că nu se pot emite OUG-uri în justiție”, a spus Orban.

El a amintit că PNL a depus proiecte de lege pentru desființarea SIIJ și pentru abrogarea recursului compensatoriu, dar acestea sunt în dezbaterea parlamentară.

sursa: revista22.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea