Ludovic Orban: „Viitorul guvern liberal NU va modifica legile justiției”

Liderul PNL, Ludovic Orban, și cel mai probabil viitorul premier al României, a declarat luni, la Parlament, că viitorul cabinet liberal nu va modifica legislația în domeniul justiției prin OUG.

„În privința recursului compensatoriu, PNL a înaintat un proiect de lege de abrogare a prevederilor. Există calea parlamentară. În ce privește reglementările în domeniul justiției, să nu uităm că în România pe 26 mai a avut loc un referendum convocat de Președinte în care românii au decis foarte clar că nu se pot emite ordonanțe de urgență în domeniul justiției. Încă de la început m-am manifestat public ca un adversar al ordonanțelor de urgență. Există delegarea legislativă, există procedura angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, există procedura de urgență la Parlament”, a zis Ludovic Orban.

ELIT

Ludovic Orban a exclus posibilitatea de a da Ordonanțe de urgență în justiție dacă ajunge premier. Întrebat într-o conferință de presă dacă ia în calcul să emită OUG-uri pentru abrogarea recursului compensatoriu, desființarea SIIJ și alegerea primarilor în două tururi, Orban a făcut referire la referendumul din 26 mai.

”În ce privește reglementările în domeniul justiției, la referendumul din 26 mai românii au decis foarte clar că nu se pot emite OUG-uri în justiție”, a spus Orban.

El a amintit că PNL a depus proiecte de lege pentru desființarea SIIJ și pentru abrogarea recursului compensatoriu, dar acestea sunt în dezbaterea parlamentară.

sursa: revista22.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...