Rămâi conectat

Actualitate

Gabriel Rotaru (41 ani) va apăra la… Europa Alba Iulia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fostul portar al Unirii Alba Iulia s-a înţeles cu conducerea celor de la Europa Alba Iulia, viceliderul Ligii a IV-a Alba, şi a semnat un contract cu gruparea pregătită de Alin Hancăş. În vârstă de 41 de ani, pe care i-a împlinit pe 8 ianuarie, Gabriel Rotaru (foto) a fost în ultimele 8 etape ale returului ediţiei trecute de campionat antrenorul principal al Unirii Alba Iulia şi a încheiat stagiunea pe locul al 11-lea în Liga a 2-a, seria vest. „Fotbalul este totul pentru mine, o plăcere supremă. O să apăr cât mă ţin balamalele şi cred că pot face faţă acestei noi provocări, Revin cu plăcere la Alba Iulia, episodul dezamăgitor cu Unirea este deja amintire. Asta-i viaţa, dacă aşa au considerat oamenii că trebuie să se comporte…„, a declarat Rotaru. Acesta va fi coleg cu ex-uniriştii Bălaş, Al. Popa, Hârciagă, dar şi cu mijlocaşul M. Cristea (dorit insistent de „Roti” în mandatul petrecut la divizionara secundă)
Cu doar câteva zile înaintea startului ediţiei 2011-2012 a Ligii a II-a colaborarea dintre cele două părţi a luat sfârşit brutal (după un eşec „amical” cu Arieşul Turda), iar Rotaru a fost înlocuit pe banca tehnică, după ce a bifat întreaga pregătire estivală, de Stelian Gherman. „Am căutat în această iarnă un portar experimentat şi l-am găsit pe Rotaru, un goalkeeper care nu are nevoie de niciun fel de prezentare. Ne-am înţeles foarte rapid iar de astăzi «Roti» va participa la antrenamente„, a spus Liviu Coacăză, vicepreşedintele „europenilor”, grupare care are drept obiectiv promovarea în Liga a III-a (implicit să devină campioană a Ligii a IV-a şi să câştige barajul). Rotaru n-a mai apărat într-un joc oficial din toamna anului 2010, adică de aproape un an şi jumătate şi a avut o perioadă de pauză din vara trecută, după ce a fost demis de pe banca tehnică a „alb-negrilor”. Fostul goalkeeper al Stelei, cu care a evoluat în preliminariile Champions League (în 1998 în dubla cu Panathinaikos Atena), veteranul goalkeeper originar din Luduş a activat începând in iarna anului 2005 numai la FC Unirea Alba Iulia, cu care a şi promovat în 2009 în Liga 1.

Dan HENEGAR
Foto Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea