Silviu Bian, fost secretar de stat ANOFM, a fost eliberat din arest!
Fostul secretar de stat ANOFM Silviu Bian a fost eliberat azi din arest prin decizie a magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorii de aici i-au admis marţi recursul formulat la decizia Tribunalului Bucureşti de menţinere în arest preventiv pe durata judecării. Bian a stat în arest preventiv aproape patru luni, fiind acuzat de luare de mită.
“Admite recursul formulat de recurentul inculpat BIAN SILVIU împotriva încheierii din data de 01.02.2012 pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Casează în parte încheierea recurată şi rejudecând în fond: În baza art. 1608a alin. 2 Cpp admite cererea de liberare provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul BIAN SILVIU şi dispune punerea de îndată în libertate provizorie a acestuia dacă nu este arestat în altă cauză.
În baza art. 1608a alin. 2 rap. la art. 1602 alin. 3, 31 pe timpul liberării provizorii, inculpatul este obligat să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească teritoriul municipiului Alba Iulia decât pentru a se prezenta în faţa organelor judiciare; b) să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; c) să se prezinte la Poliţia Alba Iulia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; d) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura; e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme f) să nu se apropie de coinculpaţi şi de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect.
În baza art. 1602 alin. 32 atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii recurate. În baza art. 192 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu în cuantum de 50 lei se avansează din fondurile MJ. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.02.2012”, se arată în minuta sentinţei Curţii de Apel Bucureşti.
Silviu Bian a fost trimis în judecată de procurorii DNA în noiembrie 2011, pentru fapte de corupţie. Alături de el au mai fost trimişi în judecată directorul OIPOSDRU din cadrul ANOFM, Alexandra Maria Ţichindelean, pentru luare de mită şi Cristache Ristea, denunţătorul lui Bian şi director al Centrului Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu Râşnov, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită în formă continuată.
Bian a fost prins în flagrant în 15 octombrie 2011 în timp ce primea mită 82.000 lei de la subalternii săi de la AJOFM Râşnov. Fostul secretar de stat obişnuia să pretindă sume de bani provenite în urma unor proiecte cu finanţare europeană, totalul calculat de procurori ajungând la aproape 270.000 euro.
Ioana PITICARIU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii