Rămâi conectat

Politică Administrație

CJ Alba supune la vot aprobarea unui proiect de modernizare, dotare și relocare a ambulatoriului de la Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia. Investiția este de peste 10 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul „Extindere, Modernizare şi Dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia” va fi supus aprobării consilierilor județeni, în ședința din 30 mai. Investiția este de peste 10 milioane de lei iar următorul pas pe care îl va face administrația județului este depunerea proiectului pentru a primi finanțare europeană.

”Ţinând cont de faptul că Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, situat în Alba Iulia, Str. Muşeţelului, nr. 2, este subdimensionat, funcţionând într-un spaţiu care nu corespunde cerinţelor Ministerului Sănătăţii privind necesarul de spaţii obligatorii, suprafeţele legale pentru spaţiile existente, îndeplinirea circuitelor funcţionale, îndeplinirea condiţiilor de semnalizare şi evacuare în caz de incendiu, devine necesară relocarea ambulatoriului într-un spaţiu adecvat”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Potrivit reprezentanților CJ Alba, modernizarea, dotare și relocarea ambulatoriului vizează accesul sporit la serviciile preventive şi de îngrijire medicală primară. Aceasta va conduce la eficientizarea sistemului de sănătate, prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient şi tratarea cu succes a unor afecţiuni mai uşoare, cât şi reducerea internărilor evitabile.

”Astfel, prin relocarea Ambulatoriului din Alba Iulia, Str. Muşeţelului, nr. 2 în spaţiile extinse, modernizate şi dotate din clădirea spitalului şi policlinicii din Alba Iulia, B-dul Revoluţiei 1989, nr. 23, judeţului Alba, se vor îmbunătăţi condiţiile de preluare şi tratament a pacienţilor, se vor reduce timpii de aşteptare prin creşterea capacităţii de primire şi prin eficientizarea circuitelor funcţionale”, se mai arată în documentul citat.

Proiectul a parcurs etapele de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii, precum şi de evaluare tehnică şi financiară, aflându-se în faza de precontractare.

În această etapă, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a transmis solicitantului – CJ Alba -, în data de 08.05.2019, scrisoarea prin care se comunică demararea etapei precontractuale pentru cererea de finanţare aferentă acestui proiect şi se solicită transmiterea de anexe obligatorii la contractul de finanţare ce urmează a fi încheiat pentru proiectul menţionat.

”Pe lângă aprobarea proiectului „Extindere, modernizare si dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului ” se impune totodată aprobarea valorii totale a proiectului, aprobarea contribuţiei proprii a Judeţului Alba în proiect în ceea ce priveşte cheltuielile neeligibile dar şi contribuţia procentuală din valoarea eligibilă a proiectului, reprezentând cofinanţarea. Sumele reprezentând cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementerii proiectului „Extindere, modernizare si dotare în vederea Relocării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, pentru implementarea proiectului în condiţii optime, se vor asigura din bugetul local al Judeţului Alba”, se mai arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus spre aprobare consilierilor județeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de Pensii Publice scoasă din ecuație. Ce impact are asupra pensionarilor

Bera Larisa

Publicat

în

Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de Pensii Publice scoasă din ecuație. Ce impact are asupra pensionarilor Recent, Parlamentul României a adoptat tacit modificări importante la Legea Arhivelor Naționale, care schimbă modul de stabilire a tarifelor pentru serviciile arhivistice. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), care anterior avea responsabilitatea de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea