Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ Aventurile premierului Viorica Dăncilă la Alba Iulia: Bariera stricată la fabrica Apulum, beznă la discursuri și huiduieli la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Organizatorii locali ai vizitei premierului Viorica Dăncilă la Alba Iulia au fost urmăriți, joi, toată ziua de ghinion. Începând cu eșecul de a-l ascunde pre șeful guvernului de ochii lumii, dimineața, și până la defecțiunea apărută la bariera de la fabrica de porțelan Apulum, seara, totul parcă s-a pus de-a curmezișul dorinței liderilor PSD din județ de a-i asigura liniștea măcar la Alba Iulia (după ce prin Cluj a fost alergată de protestatari și jurnaliști).

”Lanțul slăbiciunilor” a început joi dimineață, când a ”transpirat” informația că premierul se află în oraș, fiind întâmpinat de presă la ieșirea din hotel și constrâns să vorbească despre nereușita de a ajunge, totuși, la Sibiu. Mai apoi Viorica Dăncilă și colegii din Guvern au fost întâmpinați cu huiduieli când a ajuns la Spitalul Județean de Urgență și la Sala Unirii.

Și la întâlnirea cu membrii partidului, de la Casa de Cultură a Studenților, a fost înregistrat un incident: s-a întrerupt curentul iar o parte dintre discursuri au fost susținute în beznă. Momentul a fost salvat, totuși, de social-democrații prezenți în sală (după cum a ținut să ne asigure un participant), care i-au luminat pe oficialii de la București folosind telefoanele.

Finalul zilei era cât pe ce să fie pe măsură: bariera de la fabrica de porțelan Apulum s-a blocat, refuzând cu încăpățânare să primească delegația guvernamentală în curtea firmei. Se pare că bariera nu a mai funcționat din cauza unei pene de curent.

YouTube video

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Viorica Dăncilă huiduită la Alba Iulia, la intrarea în Spitalul Județean de Urgență: ”PSD ciuma Roșie”, ”Rușine să vă fie”

Muncitorii au reușit s-o repare la timp, astfel că organizatorii au reușit să bifeze măcar un final de vizită puțin mai liniștit, în care până și presa și-a pierdut interesul de-a mai alerga după un premier și câțiva miniștri care s-au vânturat aiurea prin oraș, fără să aibă curajul să organizeze (cum ar fi fost firesc și civilizat) o conferință de presă.

”Cireașa de pe tortul zilei” a fost micul semafor buclucaș de pe strada Cloșca, defect în urmă cu câteva zile, dar reparat tocmai la timp astfel încât să blocheze trecerea coloanei oficiale. Situația le-a înveselit unora ziua, pentru că rar mai vezi premier, miniștri, SPP-iști și chiar polițiști stând frumos la ”stop” și așteptând să treacă agale pietonii.

CITEȘTE ȘI: PSD-iștilor din Alba le este rușine cu Viorica, sau le e frică de ”simpatizanți”?

Premierul României a vizitat, joi, în ziua Summit-ului european de la Sibiu, două judeţe vecine, Alba şi Cluj. Dăncilă a stat în noaptea de miecuri spre joi într-un hotel de 4 stele din Alba Iulia, în speranţa că, în final, va fi invitată la Sibiu, cel puţin la întâlnirea liderilor socialişti prezenţi la Summit.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ VIDEO: La ”Summit”-ul premierului Dăncilă cu activul PSD de partid din Alba, discursurile s-au ținut parțial în… beznă

Joi dimineaţa, premierul s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai PSD Alba și ai Instituţiei Prefectului Alba, la hotelul din Alba Iulia unde a înnoptat, iar în jurul orei 11.30 a plecat spre Cluj-Napoca. A revenit după-masă la Alba Iulia unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență din oraș și Sala Unirii din Cetatea Alba Carolina, s-a întâlnit cu membrii de partid din județ iar apoi a vizitat fabrica de porțelan Apulum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea