Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Salariul mediu net a ajuns până la 2.933 lei. Unde sunt cele mai mari salarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câştigul salarial mediu nominal net,  în februarie, a fost de 2.933 lei, în creştere faţă de aceeaşi lună a anului trecut (+17,9%), dar în scădere faţă de luna precedentă cu 3 lei (-0,1%), potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

În ianuarie, câştigul salarial mediu net a crescut, nominal, cu 18,2% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, la 2.936 lei, iar creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 14,4%

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Câştigul salarial mediu net a crescut în februarie, nominal, cu 17,9% faţă de aceeaşi lună a anului anterior, la 2.933 lei, iar creşterea reală, în raport cu evoluţia preţurilor de consum, a fost de 13,6%, ritm scăzut faţă de cel înregistrat în ianuarie, potrivit datelor transmise luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Totodată, indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 113,6%. Indicele câştigului salarial real a fost de 99,1% pentru luna februarie faţă de luna precedentă. Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 205,1%, cu 1,8 puncte procentuale mai mic faţă de cel înregistrat în luna ianuarie 2019.

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice), venitul mediu net lunar fiind de 6683 lei, iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1728 lei). În februarie, comparativ cu ianuarie, cele mai mari scăderi ale câştigului salarial mediu net au fost de 20,6% în extracţia minereurilor metalifere (3.378 lei), respectiv de 14,9% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale (4.798 lei).

În schimb, cele mai mari creşteri au fost de 8,6% în fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice (3.533 lei), de 8,1% în activităţi auxiliare intermedierilor financiare (4.046 lei), activităţi de asigurare şi fonduri de pensii (5.281 lei)şi de 7,7% în activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrǎri audio şi activităţi de editare muzicalǎ (inclusiv activităţi de difuzare şi transmitere de programe).

În sectorul bugetar, s-au înregistrat uşoare creşteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în administraţie publică (+1,6%, la un nivel de 4.672 lei), respectiv în învăţământ (+1,3%, la 3.281 lei). În sănătate şi asistenţă social, câştigul salarial mediu net a fost în uşoară scădere (-1,3%, salariu mediu net de 3.665 lei) comparativ cu luna precedentă.

 Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea