Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Biserica Ortodoxă în pomenește, duminică, pe Sfântul Alexie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica Ortodoxă în pomenește, duminică, pe Sfântul Alexie. El a fost singurul copil al dregătorului Eufimian. Cu cât înainta în viaţă, cu atât creştea în sufletul lui şi dorinţa nemurii şi a vieţii veşnice. Toate bunătăţile pământeşti i se păreau lucruri de nimic.

Eufimian l-a cununat pe Alexie cu o fecioară încuviinţată, dar împotriva voinţei tânărului. De aceea, chiar din seara nunţii, Alexie a părăsit în taina nu doar legătura pe care nu a dorit-o, ci şi casa părinţilor săi. A fugit la biserică din Edesa, unde a stat 18 ani, îmbrăcat sărăcăcios şi hrănindu-se din milă celor care veneau la biserică. Când s-a făcut cunoscut celorlalţi că este un om al lui Dumnezeu, el s-a înspăimântat de laudă oamenilor ca de o primejdie de moarte, şi în taină a plecat spre Tarsul Ciliciei. Însă, corabia cu care călătorea a naufragiat, a fost luată de vânturi şi purtată pe ape până la Roma, locul naşterii sale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sfântul Alexie a văzut în această întâmplare mâna lui Dumnezeu, şi astfel a hotărât să meargă la casa tatălui său şi acolo, sub chip de străin, să-şi petreacă în continuare cu pocăinţă cealaltă vreme a vieţii sale. Ajuns în casa părinţilor, nemaifiind cunoscut de nimeni, a fost luat în derâdere şi batjocorit de servitori.

Când i s-a apropiat sfârşitul, el a alcătuit o scrisoare, a strâns-o în mână, şi întinzându-se, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu în ziua de 17 martie.

După o descoperire dumnezeiască în Biserica celor Doisprezece Apostoli, împăratul şi patriarhul au primit poruncă de a-l căuta pe „omul lui Dumnezeu”. La scurt timp, s-a descoperit că acest „om al lui Dumnezeu” era fiul lui Eufimian, care trăise ca un cerșetor în curtea acestuia, timp de şaptesprezece ani.

Împăratul a citit scrisoarea cu voce tare şi toţi au fost cuprinşi de spaimă. La atingerea de sfintele sale moaşte bolnavii se vindecau, căci din trupul lui izvora un mir bine-mirositor.

Trupul Cuviosului Alexie a fost îngropat cu cinste în Biserica „Sfântul Apostol Petru”.

Sursa: crestinortodox.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea