Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Sărbătoarea mărţişorului şi a primăverii la Şcoala Gimnazială Şona. Dansuri tematice, poezii, cântece şi scenete, de la cei mici pentru mămici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Culorile şi aromele primăverii, împreună cu zâmbetele şi emoţiile celor mai mici elevi, de la Şcoala Gimnazială Şona, judeţul Alba, s-au împletit în Serbarea mărţişorului şi a primăverii şi au încântat părinţii  cu dansuri tematice, poezii, cântece şi sceneta Sticletele.

A fost invitat la serbare domnul director, prof. Matei Rovin, care a apreciat strădania şi efortul elevilor şi al cadrelor didactice.

După ce  elevii au repetat zile la rând şi s-au deprins cu mişcările de dans, a sosit vremea ca şcolarii să împărtăşească şi părinţilor din cunoştinţele lor. Chiar dacă unii elevi mai mici au avut nevoie de privirea unui părinte pentru a mai scăpa de emoţii, întregul spectacol a fost arbitrat prin aplauze de auditoriul care a luat parte la eveniment.

Şi pentru că 8 Martie, ziua tuturor mămicilor, este unică, în faţa provocării de a alege între un dar sau un mărţişor frumos, serbarea s-a dovedit a fi un cadou ideal pentru mame. Timp de aproape o oră, sala de clasă a fost „îmbrăcată” într-o atmosferă cu un frumos iz de poveste de primăvară.

Serbarea a debutat cu poezii şi cântece despre primăvară. Sub îndrumarea cadrelor didactice Budiu Mihaela, Răcuci Daniela şi Folea Ana-Maria, elevii din ciclul primar au recitat frumoase poezii şi au interpretat cântece închinate primăverii.

citește și: MESAJE de 8 MARTIE

Elevii claselor a III-a şi a IV-a au prezentat sceneta Sticletele, moment care a demonstrat talentul actoricesc al copiilor.

Dansul a fost în centrul atenţiei, elevii clasei a II- a au prezentat Dansul florilor, iar cei din Clasa Pregătitoare au  antrenat  publicul în energicele ritmuri ale dansului Samba florilor.

Emoţionaţi, dar curajoşi în acelaşi timp, la final, toţi şcolarii au oferit mămicilor mărţişoare confecţionate de ei sub îndrumarea învăţătoarelor.

Costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa elevilor, încununate de buna dispoziţie şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea unui spectacol ce cu siguranţă va rămâne în amintirea celor prezenţi”, a declarant învățătoarea Mihaela Budiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, în octombrie 2024: Cadre inginerești din întreaga țară se reunesc la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea