(P) De ce reîncep să crească vânzările de mașini de spălat cu încărcare verticală? Răspunsul experților
Vânzările de mașini de spălat rufe cu încărcare frontală s-au accelerat în ultimul deceniu și cele mai bune astfel de electrocasnice oferă performanțe superioare și rufe mai curate decât o făceau cele cu încărcare verticală. Cel puțin conform testelor realizate atât de diferiți producători, cât și de surse independente.
În ultimii ani, însă, cel puțin la nivel internațional, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor de mașini de spălat cu încărcare verticală și o scădere a mașinilor de spălat rufe cu încărcare frontală. Unul din principalele motive? Consumatorii sunt tot mai puțin dispuși să cheltuiască mai mult pentru performanțe similare sau nesemnificativ mai bune.
„Pentru unii consumatori, prețul mai mare al mașinilor de spălat cu încărcare frontală poate să-i facă să se gândească de două ori înainte de achiziție. Alți consumatori au avut probleme cu umezeala sau au considerat că mașina cu încărcare frontală vibrează prea tare. Atunci, au decis să opteze pentru mașini de spălat cu încărcare verticală”, a declarat Mark Allwood, analist senior de piață al Consumer Reports.
Alte motive pentru care tot mai multă lume revine, la nivel mondial, la mașini de spălat cu încărcare verticală? În general, mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală spală într-un timp mai lung același volum de rufe decât mașinile de spălat cu încărcare verticală de eficiență ridicată. Ciclul de spălare normal durează între 60 și 120 de minute la mașinile de spălat cu încărcare frontală. E adevărat, modelele cele mai noi au opțiunea ciclurilor de spălare rapidă.
Sunt, însă, îndreptățite credințele celor care consideră mașinile de spălat cu încărcare verticală mai bune decât cele cu încărcare frontală?
Cel puțin la un capitol, mașinile de spălat cu încărcare frontală rămân mai performante: la spălarea corectă a încărcăturilor mici. „O mașină de spălat cu încărcare frontală spală mai eficient decât una cu încărcare verticală o încărcătură mică. Spre deosebire de mașinile de spălat cu încărcare verticală, cele cu încărcare frontală nu au nevoie ca hainele să se frece între ele pentru a se curăța”, se arată într-un studiu al Consumer Reports.
O mașină de spălat cu încărcare frontală curăță rufele ridicându-le în timp ce învârte tamburul și, ulterior, le aruncă în apă. În cazul unei mașini de spălat cu încărcare verticală, hainele sunt mereu scufundate în apă.
Mașinile de spălat cu încărcare frontală reglează cantitatea de apă în funcție de volumul de rufe spălate. Ceea ce nu se întâmplă la mașinile de spălat cu încărcare verticală.
Un alt avantaj al mașinilor de spălat cu încărcare frontală este că pot fi folosite ca „bază”, postament, pentru un uscător de rufe, de exemplu. Ceea ce nu poate fi făcut cu o mașină de spălat cu încărcare verticală.
Cât despre preconcepția că mașinile de spălat cu încărcare frontală vibrează mai mult decât cele cu încărcare verticală aceasta se poate baza pe faptul că tamburul mașinii de spălat cu încărcare frontală se învârte mai rapid pentru a extrage mai multă apă.
Mucegaiul, umezeala și mirosurile neplăcute sunt mai frecvente, e adevărat, la mașinile de spălat cu încărcare frontală, decât la cele cu încărcare verticală, se mai arată în raportul Consumer Reports.
După cum se vede, există avantaje și dezavantaje în fiecare caz, atunci când vorbim de mașini de spălat, fie că sunt cu încărcare frontală, fie cu încărcare verticală. Până la urmă, fiecare analizează în funcție de preferințele și spațiul de care dispune în locuință atunci când alege un model anume de mașină de spălat. Niciuna dintre versiuni nu are doar avantaje și niciuna nu are doar dezavantaje în raport cu celelalte modele.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României “Masacrul de la Jilava” este numele sub care a rămas cunoscută noaptea de 26/27 noiembrie 1940, când un comando al mişcării legionare a executat cu sânge rege 64 de politicieni ce au făcut parte din regimul de autoritate personală […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 3 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
22 noiembrie 1963: Asasinarea președintelui american John Fitzgerald Kennedy