Rămâi conectat

Sport

Sub comanda antrenorului Alexandru Man, trei echipe ale CSȘ Blaj – calificate la turneele semifinale la volei masculin

Dan HENEGAR

Publicat

în

În această perioadă, CSȘ Blaj se mândrește cu faptul că toate cele trei echipe ale clubului ce participă la competițiile naționale organizate de Federația Română de Volei au realizat o premieră, calificându-se la turneele semifinale la volei masculin.

O performanță de apreciat pentru sportul la fileu din “Mica Romă”, cele trei formații diferite fiind pregătite de antrenorul Alexandru “Delu” Man. Este primul sezon în care Alexandru Man a acceptat să pregătească toate cele trei formații blăjene, asta după ce, în cursul anului trecut, CSȘ Blaj a disputat finala mică a întrecerii naționale la categoria speranțe. Obținerea locul patru pe țară pentru al 4-lea an la rând la volei juvenil a însemnat confirmarea unei tradiții pentru CSȘ Blaj, respectiv pătrunderea în grupul select al celor mai bune echipe din țară.

Cu același lot de jucători, CSȘ Blaj a abordat cele trei competiții din toamnă, de juniori, cadeți și speranțe, reușindu-se depășirea primei faze competiționale, chiar dacă mai este o rundă, la cadeți și juniori. În luna martie vor debuta turneele semifinale, iar clubul din Blaj intenționează să depună ofertă la FRV pentru găzduirea unuia dintre turneele dedicate cadeților. Lotul de jucători este compus din următorii jucători: Sebastian Mărginean (centru) și Denis Ivașcu (ambii 2002) – cei mai mari, primul fiind component al lotului național al României; Tudor Balu, Răzvan Oltean, Octavian Orian, Darius Poantă și Bogdan Poantă (frați), Sebastian Roșianu, David Răzăilă, Gabriel Bărbat, Antonio Jidveian, Cristian Bălău, Robert Rus, Marian Horhat (jucători din anii 2003-2004). “Această generație de excepție am împărțit-o la toate cele trei categorii de vârstă și am reușit aceste rezultate”, a spus Alexandru Man.

În ultima etapă, la juniori, în Seria C, CSȘ Blaj a trecut, acasă, 3-0, de LPS CSȘ Brașov și mai evoluează la CNMB Rm. Vîlcea. Și la cadeți s-a înregistrat un succes în minimum de seturi, pe teren propriu, 3-0 cu CNMB Rm. Vîlcea, blăjenii mai având o etapă, la CSNT Craiova.

Echipa de speranțe a CSȘ Blaj a acces în turneul semifinal (alături de CS Ocna Mureș), după ce a câștigat toate cele patru turnee organizate de fiecare echipă din Grupa F, respectiv CSȘ Viitorul Cluj, CSȘ “Avram Iancu” Ștei, CS Ocna Mureș și CSȘ Blaj. Voleibaliștii pregătiți de Alexandru Man s-au impus cu 3-0 în toate jocurile susținute și, conform regulamentului acestei categorii de vârstă, urmează două turnee semifinale, din care opt echipe acced în turneul final “La speranțe ne pregătim să ne calificăm în etapa finală, unde sperăm într-o clasare pe podium. La cadeți sperăm să organizăm la Blaj turneul semifinal, deoarece avem șanse să accedem în faza finală și cu ei. Și la acest nivel competițional vizăm să ajungem în primele patru echipe din țară”, a explicat antrenorul Alexandru  Man. Menționăm că la cadeți, faza finală cuprinde doar șase echipe calificate în urma desfășurării turneelor semifinale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea