Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ VIDEO/ UPDATE Incendiul de la Solina, Alba Iulia: Pompierii luptă de peste 24 ore pentru stingerea flăcărilor care au mistuit fabrica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lupta pompierilor cu flăcările care au mistuit fabrica Solina din Alba Iulia se duce de peste 24 ore și continuă și în acest moment. Peste 100 de pompieri din patru județe au intervenit pe parcursul zilei, pentru a localiza și a stinge focarele. Dinspre zona incendiului se văd în continuare luminile focului și coloane de fum.

UPDATE 2: Interventia de stingere a incendiului continuă și duminică dimineața. La fața locului actțonează în continuare: 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă; 1 autoscară mecanică; 3 motopompe pentru alimentare autospeciale din râul Ampoi; 30 pompieri.

https://youtu.be/Z7fdx8eYnAU

UPDATE: ”Intervenția pompierilor va continua și pe parcursul noptii. Echipajele de intervenție vor continua să refuleze apa pentru lichidarea tuturor focarelor existente sub materialele din care era confecționată hala și care s-au prăbușit în urma incendiului. În cursul zilei de mâine, o comisie de anchetă va demara cercetările pentru stabilirea cauzelor care au generat incendiul precum și cele care au favorizat propagarea acestuia”, a transmis reprezentantul ISU Alba.

Incendiul de la Fabrica Solina din Alba Iulia, la peste 16 ore de când a izbucnit:

https://youtu.be/SPUzIU60qeE

Incendiul de la fabrica Solina, din Alba Iulia, la 12 ore de când pompierii au început intervenția de stingere:

https://youtu.be/w_i-EYX27gg

Incendiul de la fabrica Solina, din Alba Iulia, la 13 ore de când pompierii au început intervenția de stingere:

https://youtu.be/b5VddMdOywY

Potrivit ISU Alba, la ora 18.30 se mai acționa cu 3 autospeciale cu apă și 2 autoscări. Un utilaj greu (graifăr) decopertează bucățile de tablă și focul se reaprinde dedesubt.

Incendiul a izbucnit în această dimineață, în jurul orei 6.00, iar pompierii au intervenit iniţial cu două autospeciale de la ISU Alba şi o ambulanţă. Ulterior, forţele au fost suplimentate cu echipaje de pompieri din Hunedoara, Sibiu și Cluj. Hala care a ars are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi, iar arderea s-a manifestat generalizat. La momentul izbucnirii flăcărilor în fabrică se afla doar portarul, care a cerut ajutor prin numărul de urgență 112.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Incendiu PUTERNIC la fabrica SOLINA. Clădirea este mistuită de flăcări

Încă de la izbucnirea incendiului au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert, prin care populația orașului a fost înștiințată cu privire la măsurile de autoprotecție care se impun în aceste situații, respectiv închiderea ferestrelor și ușilor pentru că s-a degajat o cantitate foarte mare de fum.

CITEȘTE ȘI: Video aerian/ Imaginile dezastrului de la fabrica Solina, fosta Supremia, din Alba Iulia. Nor de fum imens asupra orașului. Populația avertizată prin sistemul RO-Alert

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a efectuat, cu laboratorul mobil, măsurători ale calității aerului în zonele locuite ale cartierului Oarda de Jos din Alba Iulia, Lancrăm și Sebeș (pe direcția deplasării norului de fum). După interpretarea buletinelor de analize eliberate de laboratorul mobil al APM Alba, personalul de specialitate din cadrul compartimentului Evaluarea factorilor de risc din mediul de viață și muncă al DSP Alba a transmis că în zonele locuite în care s-au făcut măsurători calitatea aerului se situează în limite normale și nu existănici un pericol pentru sănătate.

În cursul zilei angajații fabricii au fost convocați de conducerea firmei, pentru a li se explica ce vor face în viitor. Se pare că unii dintre ei vor lucra la repararea fabricii, iar alții vor avea posibilitatea să lucreze în unități ale companiei din Franța și Belgia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește”

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește” Într-o recentă apariție la Radio Unirea FM, Claudiu Petruț, tânărul din Alba cunoscut pentru gesturile sale de caritate, a vorbit despre proiectul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea