Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune privind concediul paternal. Ce trebuie să știe cei care așteaptă un copil

Ziarul Unirea

Publicat

în

Negociatorii Parlamentului European, ai Comisiei Europene și Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord privind ameliorarea pe ansamblul Uniunii Europene a condiţiilor de acordare a concediilor paternale, înţelegere care în opinia acestor instituţii va permite să se facă progrese în egalitatea dintre femei și bărbați.

Cele trei instituţii comunitare au convenit astfel stabilirea unei norme minime la nivelul întregii Uniuni Europene de 10 zile de concediu paternal, acordat taţilor după naşterea copilului lor, plătite la nivelul concediului maternal, informează Agerpres.

”În unele ţări, concediul paternal este în continuare prost perceput, ca şi când în mod normal femeia ar trebui să rămână acasă”, susţine deputata ecologistă franceză Karima Delli.

Acordul consolidează şi dreptul actual al taţilor la patru luni de concediu paternal, în condiţiile în care două luni nu vor fi transferabile între părinţii copilului, iar o remuneraţie al cărei nivel va fi determinat de fiecare dintre statele membre va fi stabilită pentru aceste două luni.

Comisia Europeană a propus iniţial patru luni de concediu paternal netransferabile, pentru a încuraja astfel taţii să contribuie mai mult, împreună cu mamele, la creşterea copilului. În prezent, această netransferabilitate are o durată de o lună.

Următorul pas în validarea acestui acord va fi votul în Parlamentul European şi apoi al statelor membre în Consiliu.

Sursa Capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cinci doctori și o asistentă, săltați și audiați de procurori după ce au luat mită de peste 40 de ori: Cadrele medicale nu ar fi primit doar bani, ci şi borcane cu miere de albine sau bulion

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci doctori și o asistentă, săltați și audiați de procurori după ce au luat mită de peste 40 de ori: Cadrele medicale nu ar fi primit doar bani, ci şi borcane cu miere de albine sau bulion Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au început audierile într-un dosar de luare de mită după ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea