Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: „Mica Unire”, celebrată printr-un spectacol susținut de instituțiile de învățământ, la Centrul Cultural din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul Cultural Cugir a organizat miercuri, 23 ianuarie, un spectacol susținut de instituțiile locale de învățământ, dedicat împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, cunoscută și sub numele de „Unirea Mică”. Aproape 300 de participanți au fost prezenți la eveniment.

Manifestarea s-a dovedit un moment special, constând într-un program artistic în cadrul căruia au evoluat formațiile de soliști,dansatori și recitatori ai unităților de învățământ din oraș și cercurile cultural – artistice aparținând Centrului Cultural. Spectacolul a fost deschis de Cercul de Fanfară urmat de tinerii artiști ai Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain”, care au cântat și au interpretat melodii de o puternică vibrație patriotică. Frumusețea spectacolului a crescut odată cu prestația extraordinară a fomațiilor artistice aparținând școlilor gimnaziale nr. 3, ,,Singidava” și ,,Ioan Mihu” Vinerea, după care au cântat și au recitat, tineri elevi de la Liceul Teoretic ,,David Prodan” Cugir.  Finalul programului a aparținut Cercului de teatru al Centrului Cultural, care a pus în scenă o piesă istorică reprezentând Unirea de la 24 ianuarie 1859.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

  (C.P.)

 [nggallery id=6696]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea