Rămâi conectat

Politică Administrație

Sculptura ”Unitate”, adusă de la Bruxelles, va fi amplasată în clădirea Primăriei Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe ordinea de zi a ședinței CL extraordinare, din 21 noiembrie, se află solicitarea de aprobare a documentației ”Amplasare sculptură Unitate în holul principal al Primăriei Municipiului Alba Iulia”. Totodată, se cere și aprobarea plății cheltuielilor ocazionate de efectuarea transportului respectivului obiect din Bruxelles, precum și a cheltuielilor ocazionate cu cazarea persoanei care se deplasează pentru participarea la Ceremonia de Dezvelire a sculpturii.

În documentul administrativ nu sunt precizate sumele necesare, însă este descrisă opera de artă care ”reprezintă un ADN sculptural cu patru spirale în loc de două, pentru a reprezenta cele patru provincii: Moldova, Muntenia, Transilvania și Dobrogea, care prin unirea lor au conturat o noua naţiune: România”.

Materialul din care este executată sculptura este marmură albă iar dimensiunile ei sunt de 150 x 30 x 30 cm. Materialul din care este executat soclul de susţinere este granit belgian, dimensiunea fiind de 50 x 50 x 50 cm. Greutatea sculpturii este apreciata la aproximativ 600 de kilograme.

Potrivit reprezentanților administrației locale, ”aceasta lucrare pune în evidență originea și unitatea milenară a Neamului Românesc. Originea și existența majoritară, în timp, a naţiunii române este dovedită genetic, în sec. XXI, prin probe de ADN. Unitatea limbii române în cele patru provincii este dovedită dintotdeauna, prin graiul comun al populaţiilor existente. Această sculptură aduce un omagiu în 2018, trecutului și viitorului României în cadrul Europei”.

În şedinţa Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică și în şedinţa Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 12.11.2018, s-a primit aviz favorabil, fără condiţii, pentru amplasarea obiectului de artă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea