Inspectorii ANRSCUP au decis: Cetăţenii din Zlatna trebuie să plătească pentru colectarea deşeurilor menajere!
Locuitorii din zona Zlatna vor pierde clauza ”populației celei mai favorizate” după ce la Primăria Zlatna au descins inspectori ai Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, care au decis că nu e deloc bine ca populația să beneficieze gratuit de serviciul de colectare a deșeurilor menajere și că aceștia trebuie obligatoriu să plătească.
Astfel, în curând se va termina și cu binele de la Zlatna: primăria trebuie să întocmească caietul de sarcini și trebuie să-și scoată serviciul la licitație. Operatorul care va cere cei mai puțini bani va câștiga licitația. ”Am avut un control de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSCUP). Mi-au spus că, potrivit legislației, în România nu ai voie să duci gunoiul gratis de la populație. Trebuie să fac licitație să plătească oamenii, că legea e făcută de băieți deștepți. Poporul român trebuie să plătească pentru tot în România. Nu are voie să-i acorde cineva facilități.
Legile, în marea lor majoritate, sunt împotriva poporului român: legea energiei, și câte și mai câte. Legi votate de Parlamentul României împotriva poporului român. Materiile prime se vând străinilor, profitul pe curent din sudul țării merge la Enel în Roma, profitul de pe apa din București merge în Franța…
Așa că voi scoate la licitație serviciul de colectare a deșeurilor ca să plătească oamenii, nu să primească gratis! ANRSCUP nu ne-a aplicat nicio sancțiune. Cum e făcută legea: operatorii de transport te pot executa în regim de urgență, dacă nu le-ai plătit. Tot legea stipulează că noi trebuie să plătim societăților care ne adună gunoiul, sumele integrale după numărul de locuitori. Apoi e treaba administrației locale să recupereze banii de la cetățeni. Toată treaba este să ai o firmă care să-ți care gunoiul, că o s-o duci extraordinar! Oare până când vor fi făcute legi împotriva poporului român?”, se revoltă primarul Silviu Ponoran.
Gunoiul este ridicat în prezent de firma Management Waste Recycling SRL București, care a preluat logistica primăriei și plătește administrației o redevență. Gunoiul este ridicat din toate satele, neselectiv. Firma face ulterior o selecție între umed și uscat, apoi deșeul uscat îl brichetează și îl transportă la fabricile de ciment, ca și combustibil cu putere calorică mare. Management Waste Recycling SRL aduce gunoiul în stația de sortare de la Valea Mică, proprietatea Primăriei Zlatna, care a fost concesionată acesteia până când se stabilește operatorul pentru noua haldă de gunoi de la Galda.
De precizat că în primăvară a mai existat o sincopă în colectarea deșeurilor din zona Zlatna după ce inspectorii Gărzii de Mediu au constatat că firma colecta gunoiul pe baza autorizației de mediu obținută de Primăria Zlatna pentru stația de la Valea Mică. După obținerea avizului de mediu, activitatea firmei a fost reluată.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Ilie Bolojan, validat președinte interimar al PNL: Pe cine va susține în turul II al alegerilor prezidențiale 2024
Ilie Bolojan, validat președinte interimar al PNL: Pe cine va susține în turul II al alegerilor prezidențiale 2024 Liderul interimar al PNL a fost validat în persoana lui Ilie Bolojan, după ce Nicolae Ciucă a demisionat de la șefia partidului în urma rezultatelor de la alegerile prezidențiale 2024, turul I. Citește și: Nicolae Ciucă, președintele […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 5 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918