Rămâi conectat

Cultură Educație

Cum se înscriu copiii la şcoală în 2012

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

MECTS introduce clasa pregătitoare din noul an şcolar

    Prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba, a făcut presei o serie de precizări cu privire la modalitatea de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I în anul şcolar 2012 – 2013, având în vedere interesul crescut manifestat de părinţi în acest sens. În primul rând, şeful IŞJ Alba a ţinut să ofere asigurări că în luna septembrie nu va exista nicio problemă la nivelul judeţului Alba cu introducerea clasei pregătitoare. Pentru a veni în sprijinul părinţilor, va funcţiona gratuit numărul telverde 0.800.816.258, de unde se vor putea informa corect despre funcţionarea acestei clase. De asemenea, prof. Cornel Sandu a subliniat faptul că înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau în clasa I este obligatorie pentru toţi copiii care vor avea 6 ani împliniţi în data de 31 august 2012. Astfel, pentru anul şcolar 2012 – 2013, copiii născuţi înainte de 1 septembrie 2005 (7 ani împliniţi până la 31 august 2012, inclusiv) vor fi înscrişi în clasa I, indiferent dacă au fost sau nu la grădiniţă.
La solicitarea scrisă a părinţilor, copiii născuţi între 1 septembrie 2005 şi 31 august 2006, inclusiv (6 ani împliniţi până în 31 august 2012, inclusiv) vor fi înscrişi în clasa I dacă au frecventat în anul şcolar 2011 – 2012 grupa pregătitoare sau nu a fost înscris ori nu a frecventat grupa mare pregătitoare pentru şcolară, dar evaluarea de către experţi a copilului atestă pregătirea acestuia pentru parcurgerea cu succes a clasei I. Dacă însă nu sunt îndeplinite cerinţele menţionate sau la cererea părinţilor, copiii din această categorie vor fi înscrişi în clasa pregătitoare.
Copiii născuţi între 1 septembrie şi 31 decembrie 2006, inclusiv (vor împlini 6 ani între 1 septembrie – 31 decembrie 2012) vor fi înscrişi în clasa pregătitoare, dacă părintele sau tutorele legal solicită în scris acest lucru şi dacă evaluarea de către experţi a copilului atestă pregătirea acestuia pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Dacă însă părintele sau tutorele legal nu doreşte încă înscrierea în învăţământul primar sau dacă evaluarea menţionată recomandă înscrierea la grădiniţă, atunci copiii în cauză vor fi înscrişi în grupa mare.
„Pentru că toate studiile arată că cea mai bună investiţie este în educaţia timpurie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba va soluţiona orice alte situaţii decât cele descrise în interesul educaţional al elevului şi în limitele legii. La fel ca şi în anii precedenţi, fiecare locuinţă este arondată unei şcoli. Respectiva şcoală vă va furniza toate datele referitoare la procesul de evaluare a dezvoltării copilului, acolo unde este cazul”, a declarat la întâlnirea cu jurnaliştii prof. Cornel Sandu. El a menţionat, de asemenea, că la clasa pregătitoare vor preda cadrele didactice calificate să predea în învăţământul primar, care vor beneficia înainte de începerea anului şcolar 2012 – 2013 şi de o formare specifică, care se va realiza din fonduri europene. Şeful IŞJ Alba a mai subliniat faptul că toţi copiii care vor merge în clasa pregătitoare vor beneficia şi de programul „Cornul şi laptele”.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul fruntaș Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la un concurs de literatură și arte vizuale dedicat poetului Lucian Blaga Elevul fruntaș Daniel Cârnaț s-a remarcat din nou în cadrul activităților culturale datorită Premiului I obținut la etapa județeană și apoi la cea națională a Concursului de literatură și arte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea