Rămâi conectat

Ştirea zilei

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Sebeș care a șantajat o femeie cu filmări compromițătoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Închisoare cu suspendare pentru un bărbat din Sebeș care a șantajat o femeie cu filmări compromițătoare • Inculpatul voia să obțină bani de la victimă pentru a nu publica imaginile

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din Sebeș a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunii de șantaj. Inculpatul a amenințat o femeie, cu care a avut o relație, cu publicarea unei filmări compromițătoare în care aceasta apărea alături de acesta în ipostaze intime, în scopul obținerii unor sume de bani. G. Alin a fost surprins în flagrant, în 17 martie 2017, în timp ce a primit de la femeia șantajată suma de 2.150 de lei. Decizia de condamnare nu este definitivă și a fost pronunțată în 26 iunie 2018.

Potrivit motivării realizate de instanța de la Judecătoria Alba Iulia, inculpatul G. Alin și persoana vătămată s-au cunoscut la începutul lunii ianuarie 2017, prin intermediul site-ului de socializare Facebook. ”Cu ocazia uneia din întâlnirile dintre cei doi, în cursul lunii ianuarie, inculpatul a realizat 2 filmări video cu telefonul său mobil. Înregistrările au rămas stocate în telefonul mobil al inculpatului, fiind identificate cu ocazia percheziției informatice realizate de polițiști”, se afirmă în motivare.

Anchetatorii au constatat că inculpatul avea probleme financiare, cu datorii la bancă și la diverse persoane fizice, pensie de întreținere în favoarea fiicei sale minore, motiv pentru care a trebuit să-și amaneteze autoturismul. Pe parcursul relației avute cu persoana vătămată, aceasta din urmă a fost de acord să îl ajute pe inculpat cu diferite sume de bani. De exemplu, femeia l-a ajutat pe acesta să-și scoată autoturismul de la amanet și i-a mai dat suma de 500 de lei pentru achitarea unei rate la un credit.

”Din coroborarea declarațiilor inculpatului cu cele ale persoanei vătămate rezultă că la începutul lunii februarie relațiile dintre cei doi s-au deteriorat, împrejurare în care inculpatul a luat rezoluția infracțională de a se folosi de imaginile cu persoana vătămată în ipostaze intime, în scopul obținerii în mod injust a unor sume de bani, amenințând-o pe aceasta că dacă nu va da curs cererii sale, va face publice acele imagini compromițătoare. (…) La data de 19.02.2017, inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că a trimis filmarea compromițătoare către doi dintre prietenii săi, urmând ca a doua zi să o mai trimită și altor două persoane. Acționând în scopul arătat, la data de 11 martie 2017, inculpatul i-a comunicat persoanei vătămate numele a 5 persoane care ar fi văzut filmarea în discuție”, se mai afirmă în motivarea instanței de judecată. În continuare, în 7 martie 2017, bărbatul i-a cerut persoanei vătămate suma de 2.150 lei împrumutată de la amanet și garantată cu mașina proprie, promițând că în schimbul acesteia va șterge filmarea compromițătoare, amenințând-o și de această dată cu divulgarea acesteia în cazul în care nu va primi banii.

”Din cauza amenințărilor repetate, în data de 17 martie 2017, inculpatul și persoana vătămată au stabilit o întâlnire în zona catedralei din municipiul Alba Iulia, persoana vătămată urmând să aducă banii solicitați de către inculpat, în schimbul cărora acesta s-a obligat să șteargă filmarea compromițătoare care o surprinde pe persoana vătămată în ipostaze intime. Cu această ocazie, inculpatul a primit de la persoana vătămată suma de 2150 lei, în bancnote marcate, procedându-se la organizarea unui flagrant, astfel că în urma expunerii bancnotelor la lumină UV s-a constatat faptul că pe acestea se regăsește inscripția «Șantaj 17.03.2017»”, se precizează în document.

Ulterior, bărbatul a fost ridicat și dus la poliție pentru audieri. Dosarul rezultat a fost trimis în judecată în august 2017. În prezent, cauza se află pe rolul Curții de Apel, care urmează să pronunțe o sentință definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea