Rămâi conectat

Sport

FOTO: Naționala Bulgariei se mută la Volei Alba Blaj! Coordonatoarea Lora Kitipova, nou transfer la vicecampioana Europei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Coordonatoarea Lora Kitipova, titulara naționalei Bulgariei, este ultimul transfer anunțat de Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei. Voleibalista în vârstă de 27 de ani este a doua jucătoare din naționala țării vecine care a semnat cu formația din “Mica Romă” în această perioadă, după Mariya Karakasheva.

La Liga Europeană de Volei feminin de la Budapesta din luna iunie, cele două colege de națională au cucerit premii individuale, Karakasheva fiind desemnată MVP-ul competiției, iar Kitipova – cea mai bună ridicătoare, până în prezent campania de achiziții a trupei conduse de Darko Zakoc cuprinzând numai internaționale.

Născută la Sofia, pe 27 mai 1991, Lora Kitipova (1,82 m) este titularul postului de coordonator la naționala Bulgariei, cu care a câștigat recent Liga Europeană și este la pirma experiență în România. Vine la Blaj după un sezon excelent în Bulgaria, la Maritsa Plovdiv, echipă cu care a câștigat cupa și campionatul și alături de care a jucat în ediția trecută a Ligii Campionilor. De-a lungul carierei, Lora Kitipova, care a început voleiul la CSKA Sofia, a evoluat în campionatele țării natale (CSKA Sofia 2007-2009, Levski Siconco 2009-2010), Azerbaidjanului (Iqtisadci VK 2011-2012, Azeryol VK 2013-2015), Germaniei (VC Stuttgart 2012-2013), Italiei (Volley Towers 2015-2016) și Rusiei (VK Proton Saratov 2016-2017).

Până acum, pentru sezonul 2018/2019, CSM Volei Alba Blaj a anunțat transferurile a opt jucătoare: Mariya Karakasheva (extremă), Sonja Newcombe (extremă), Suzana Ćebić (libero), Katerina Zhidkova (universal), Lucie Smutná (coordonator), Sara Hutinski Torres (centru), Ioana Baciu (universal) și Lora Kitipova, cărora li se alătură Ramona Rus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea