Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind organizarea şi funcţionarea DIICOT

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea OUG pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a fost semnat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Senatul a adoptat, în 7 mai, în calitate de for decizional, această iniţiativa legislativă, iar actul normativ prevede „reformarea DIICOT pe trei componente distincte: management, întărirea şi eficientizarea funcţiei de conducere, organizarea internă şi funcţionarea Direcţiei, raportat la noile necesităţi de investigare şi analiză a fenomenului infracţional reprezentat de criminalitatea organizată şi urmărirea penală, întărirea eficacităţii acesteia prin întărirea capacităţii de efectuare a investigaţiilor financiare şi prin completarea personalului Direcţiei cu lucrători de poliţie judiciară”, potrivit expunerii de motive a textului proiectul de lege.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În forma adoptată de forul superior al Parlamentului, senatorii jurişti au eliminat din lege un alineat al articolului 7 care prevedea: „Prin derogare de la prevederile art. 301 din Codul penal exercitarea atribuţiilor prevăzute în alineatul precedent nu poate fi considerată conflict de interese”. În plus, un amendament a fost respins la articolul 4, adoptându-se reformularea articolului prin care a fost stabilit, prin regulament intern, cine să conducă departamentele sau compartimentele din cadrul DIICOT.

Alt decret semnat de şeful statului estecel pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 112/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2016 privind reglementarea unor măsuri în vederea conformării statului la unele obligaţii de mediu din sarcina operatorilor economici din industria extractivă, aflaţi sub autoritatea Ministerului Economiei.

De asemenea, Iohannis a semnat, luni, şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 85/2017 pentru modificarea art. 5 din Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, precum şi pentru acordarea unor burse de studii etnicilor români cu domiciliul stabil în Ucraina.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta Mare: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în această zi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Sâmbăta Mare, ultima zi din Săptămâna Patimilor: Ce NU ai voie să faci sub nicio formă în această zi Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paști. De obicei, în această zi se sacrifică mielul, care este simbolul lui Iisus în tradiția creștină Atunci când Iisus a murit pe cruce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea