Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rangeri din Anglia au venit special să-i ajute pe locuitorii dintr-un sat din județul Alba să-și curețe grădinile și pășunile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rangeri din Anglia au venit special să-i ajute pe locuitorii dintr-un sat din județul Alba să-și curețe grădinile și pășunile.

Că vrem, că nu vrem, se pare că unor cetățeni englezi „li s-au lipit de inimă” meleagurile Aiudului. Numai așa se explică faptul că, după repetatele laude aduse de diferitele canale de mass-media din Marea Britanie şi de către prințul Charles, municipiul Aiud, mai bine spus localitatea Gîrbovița a început să atragă tot mai mulți vizitatori englezi care vor să ajute populația din ce în ce mai rară.

De ani de zile, Transilvania, și în mod deosebit zona Munților Apuseni, este străbătută la pas de numeroși britanici dornici să vadă ceea ce prințul lor a lăudat cu asiduitate. De câteva zile, la Gîrbovița, sat aparținător municipiului Aiud, câțiva rangeri englezi lucrează cot la cot cu sătenii pentru curățarea unor livezi și pășuni care au fost năpădite de arbuști, în special de măceși și ciulini.

Aceștia au afirmat că au descoperit zona în urmă cu câțiva ani, când, în trecere fiind, au fost bine primiți și omeniți de către locuitorii satului, fapt pentru care au și adăstat în Gîrbovița mai multe zile și s-au și implicat, atât cât au putut și s-au priceput, în viața satului, participând la unele munci gospodărești.

Zona și locuitorii li s-au lipit de inimă, deoarece în acest an au revenit, și nu numai în vizită, ci și pentru a se implica alături de localnici în derularea unui proiect mai vechi: curățirea livezilor și păşunilor de ciulini și măceși. Înarmaţi cu un motofierăstrău și cu uneltele puse la dispoziție de către locuitorii din Gîrbovița, sau aduse special de ei, britanicii s-au pus pe treabă. Pe o vreme nu prea prielnică, dată fiind canicula care s-a instalat în țară, nespecifică pentru această perioadă a anului, englezii au muncit din zori până în seară. Răsplata lor, necerută de ei, a fost cazarea în casele sătenilor şi masa specific transilvăneană. „Venim aici de câțiva ani. Inițial am venit întâmplător și ne-am împrietenit cu locuitorii.

De atunci dorim să-i răsplătim pentru ospitalitatea și prietenia de care au dat dovadă. Ne-au primit și ne-au hrănit regește. Le-am promis că vom reveni și uite că am revenit”, ne-a declarat unul dintre rangeri, despre care am aflat că este de profesie fermier.

Dornici de muncă și neobosiți, rangerii din Marea Britanie nu s-au limitat doar la curățatul acelei livezi și pășuni, ci s-au implicat și în alte activități pe care locuitorii le au în fiecare zi: au curăţat pomii fructiferi și, mai mult de atât, au participat la treburile casnice. La fel ca anii trecuți, majoritatea dintre ei au afirmat că în viitor vor reveni cu siguranță la Gîrbovița, unde și-au făcut prieteni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea