Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Maria Breaz, singura văduvă de război domiciliată în Alba Iulia, premiată de către primarul Mircea Hava și viceprimarul Gabriel Pleșa, cu ocazia Zilei Femeii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Maria Breaz, singura văduvă de război domiciliată în municipiul Alba Iulia, a avut parte de o surpriză din partea administrației locale, de Ziua Internațională a Femeii. Primarul Mircea Hava și viceprimarul Gabriel Pleșa i-au făcut o vizită și i-au oferit un buchet de flori și suma de 2.200 de lei.

Doamna Breaz Maria s-a născut în data de 29.10.1920 în loc. Dumitra, jud. Alba; s-a căsătorit, la data de 09.02.1939 cu domnul Breazu Teodor, născut la data de 03.06.1912. Soţul acesteia, de meserie agronom, a fost înrolat încă din anul 1939, luna martie, în Regimentul 6 Pionieri pe frontul celui de-al II-lea război mondial. Pe front a plecat împreună cu fratele doamnei Breaz Maria, de care l-a legat o frumoasă prietenie. Ambii au murit în acelaşi an şi în acelaşi loc, spitalul din Lemberg ( Liov – Ucraina). In anul 1940 s-a născut unica fiică, pe care a reuşit s-o vadă de 2 ori la întoarcerea de pe front. In data de 3.11.1941, la doi ani după căsătorie a fost ’’desconcentrat” şi a decedat la scurt timp. După 1990 a fost înaintat în gradul de sergent major, conform ordinului M.Ap.Nnr. 0.642/23.10.1990.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Doamna Breaz Maria nu s-a mai recăsătorit; în prezent locuieşte în imobilul proprietate personală împreună cu fiica. Aceasta este văduvă din anul 1989, are doi copii din care unul a decedat în luna ianuarie 2018. Doamna Breaz Maria beneficiază de o pensie de văduvă de război în cuantum de 360 de lei, este ajutată de fiica ei şi dispune de o stare de sănătate bună.

[nggallery id=5283]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea