Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Campioana Volei Alba Blaj, examen serios în Moldova, cu Știința Bacău | După 3-0 cu Dinamo vine derby-ul rundei a 17-a în Divizia A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără îndoială că derby-ul rundei a 17-a (penultima din sezonul regulat) din Divizia A1 se dispută în Moldova, între Știința Bacău (35 de puncte) și campioana Volei Alba Blaj (42 de puncte), ocupantele ultimelor două trepte ale podiumului, partida fiind prevăzută duminică, 18 februarie, de la ora 14.45 (în direct la Digi Sport 3).

Va fi o deplasare dificilă pentru formația din “Mica Romă”, deținătoarea eventului național, împotriva unei formații puternice, singura ce a reușit în 2018 să-i smulgă un punct liderului CSM București (eșec cu 2-3). Prin acel rezultat băcăuancele lui Florin Grapă au dat un ajutor indirect trupei lui Darko Zakoc, ce a ajuns la trei “lungimi” de principala pretendentă la titlu. Știința a traversat o perioadă neplăcută, cu înfrângeri în jocurile care contează, gen Pfeffingen (optimile de finală ale Cupei Challenge), CSM București sau CSM Tîrgoviște, toate pierdute cu același scor, 2-3. Un element esențial în derularea ostilităților este recuperarea Marinei Vujovic, libero-ul Blajului, accidentată acum o săptămână în Champions League, recuperarea fiind estimată la 10 zile. În tur, în Sala “Timotei Cipariu”, gazdele s-au impus în minimum de seturi, după ce în setul al treilea au anulat trei mingi de set ale oponentelor, obținând a 11-a victorie consecutivă în duelurile directe. “Este o confruntare grea, o dispută cu implicații în clasament, într-o perioadă intensă, în care evoluăm numai în deplasare. Este important să revină Marina Vujovic, o jucătoare esențială în angrenajul echipei, prin devotament și impulsul oferit colegelor. Dacă evoluăm la valoarea noastră, vom cuceri toate punctele la Bacău, puncte care contează foarte mult în duelul pentru titlu”, a spus Vladimir Bacșiș, directorul general al CSM Volei Alba Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea