Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Florin Roman: Cum îi afectează pe oamenii din Alba noua „taxă pe luxul auto” al oamenilor săraci

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Taxa de primă înmatriculare în România e exemplul cel mai bun al zicalei: drumul spre iad e pavat cu bune intenţii. O taxă care avea iniţial menirea să sprijine mediul şi să aducă un mic sprijin industriei auto locale s-a transformat într-un război purtat de Guvern cu propria populaţie. Taxa auto de primă înmatriculare s-a extins la tot parcul auto din România şi la nişte valori uriaşe. Începând din 2012, prin aceste modificări taxa de primă înmatriculare pe teritoriul României a devenit o veritabilă „taxă pe avere” sau „taxă pe lux” pentru oamenii cu venituri mici care au strâns bani poate chiar o viaţă întreagă ca să îşi cumpere o maşină. Guvernul Boc s-a gândit încă o dată cum să împartă în mod egal costurile crizei şi s-a aruncat asupra celor care au strâns toată viaţa pentru o maşină! Adică cei care nu au avut forţă materială, adică oamenii mai puţin înstăriţi, pentru care maşina cumpărată acum 6, 8, 10 ani e chiar un bun de „lux”, primesc acum o lovitură în plex: o taxă pe acest „lux”. Ei nu vor mai putea practic să îşi valorifice acest bun pe piaţa liberă. O maşină, care ar valora poate cel mult 3000 de euro în mod normal, va avea acum un preţ poate mai mult decât dublu pentru că se adaugă taxa. Să fim serioşi, cine ar da 6000 de euro pe o maşină de acu 10 ani de zile care nu face nici jumate?
Cifrele pentru judeţul Alba? Sunt 52896 de autoturisme înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 în judeţul nostru şi doar 16754 după 2007. Aşadar 76% din posesorii de maşini intră în vizorul acestei noi „taxe pe lux”. Această taxă demonstrează încă o dată că acest guvern nu are nimic de-a face cu piaţa liberă, nu e în stare să facă politici echilibrate pentru oamenii cu diverse venituri şi e în general rupt de realitate. Nu e nimic de „dreapta” în gândirea guvernului Boc-PDL-Hava-Dumitrel pentru că respectul pentru individ nu există, respectul pentru proprietatea lui şi mai ales pentru mică avere pusă deoparte de un om sau familia lui o viaţă întreagă este o iluzie.

Florin ROMAN,
vicepreşedinte USL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață Ioan Slavici, cunoscutul scriitor canonic, s-a născut la Șiria, județul Arad, la 18 ianuarie 1848 și s-a stins din viață la 17 august 1925, în localitatea Crucea de Jos și a fost înmormântat în schitul Brazi, la un km distanță de orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea